NEA

Δείτε πως την πάτησε ο πρόεδρος της Toyota [video]

Ο Akio Toyoda, γνωστός λάτρης των αυτοκινήτων και ενεργός συμμετέχων στην ανάπτυξη υψηλών επιδόσεων μοντέλων της Toyota, και ο συνοδηγός του, Norihiko Katsuta, βγήκαν αλώβητοι από ένα θεαματικό ατύχημα.

Ο πρώην πρόεδρος της Toyota, που είναι γνωστός στους αγώνες με το ψευδώνυμο «Morizo», συνεχίζει να διαδραματίζει ενεργό ρόλο ως διευθύνων σύμβουλος της Toyota Motor Corporation.

Τον Δεκέμβριο του 2023, ο 67χρονος οδηγούσε ένα αγωνιστικό GR Yaris στην πίστα Shimoyama της Ιαπωνίας, που αποτελεί μέρος του κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της Toyota, όταν το αυτοκίνητο ντεραπάρισε.

Ο Toyoda είχε συνοδηγό τον εννιά φορές πρωταθλητή ράλι της Ιαπωνίας, Norihiko Katsuta, ο οποίος βγήκε πρώτος από το αυτοκίνητο, ακολουθούμενος από τον Toyoda.

Βίντεο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα δείχνει τη στιγμή του ατυχήματος, με το GR Yaris να αναποδογυρίζει μετά από πρόσκρουση σε εμπόδιο.

Παρά τις ζημιές στο αυτοκίνητο, και οι δύο βγήκαν αλώβητοι. Η Toyota παρουσίασε το κατεστραμμένο GR Yaris στην τελετή εγκαινίων του νέου κέντρου της, αποδεικνύοντας ότι δοκιμάζουν τα αυτοκίνητά τους στα όρια.

Ο Toyoda, υπέρμαχος της συνέχισης της ανάπτυξης κινητήρων εσωτερικής καύσης, είναι γνωστός για την προώθηση των μοντέλων GR.

Συμμετέχει τακτικά σε αγώνες, οδηγεί ειδικά μοντέλα και υποστηρίζει ότι τα ηλεκτρικά οχήματα δεν θα ξεπεράσουν ποτέ το 30% της αγοράς.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!