NEA

Jaguar C-X16 Concept [vid]

jaguar-c-x16-concept-4_resize

Ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο που πέρα από τη σχεδίαση δείχνει την υβριδική οδό που θα ακολουθήσουν αρκετά super cars στο μέλλον…

  • Σε μερικές μέρες στην έκθεση της Φρανκφούρτης η Jaguar θα παρουσιάσει το εντυπωσιακό πρωτότυπο που βλέπετε και σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου θα αποτελέσει τον διάδοχο της νέας XK που στοχεύει απευθείας στη νέα Porsche 911. Το C-X16 είναι αυστηρά διθέσιο και είναι η μικρότερη Jaguar από την εποχή της XK120 του 1954. Έχει αλουμινένιο πλαίσιο, το μήκος φτάνει τα 4.445 mm, το πλάτος τα 2.048 mm και το ύψος τα 1.297 mm.
  • Κάτω από το μακρύ καπό υπάρχει υβριδική διάταξη που συνδυάζει νέας γενιάς υπερτροφοδοτούμενο V6 3.0 κινητήρα που αποδίδει 380 PS και 450 Nm. Αρωγός είναι ένας ηλεκτροκινητήρας ισχύος 70 kW που αντλεί ενέργεια από μπαταρίες 1,6 kWh, παρεμβάλλεται ανάμεσα στο μοτέρ και στο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων (προφανώς υπάρχει παράλληλο σύστημα) με την ισχύ να περνά στους πίσω τροχούς.
  • Εμπνευσμένο από το KERS της F1, υπάρχει ένα μπουτόν στο τιμόνι το οποίο δίνει μέγιστη ώθηση κάθε φορά που το επιθυμεί ο οδηγός (με άλλα λόγια ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί σαν «extra boost on demand»). Σύμφωνα με την Jaguar το C-X16 ζυγίζει περίπου 1.600 kg, έχει ιδανική κατανομή βάρους (50:50), μπορεί να κινηθεί μόνο με ηλεκτρική ισχύ έως τα 80 km/h και εκπέμπει 165 g/km CO2. Τα 0-100 km/h ολοκληρώνονται σε 4,4 sec, η τελική αγγίζει τα 299 km/h.

SMS: Jaguar C-X75, ένα ηλεκτροκίνητο… στροβιλοκίνητο!

Κωνσταντίνος Ζωγλοπίτης

Ο άνθρωπος που σφίγγει τα χαληνάρια κάθε φορά που το καρότο χαλαρώνει. Πνεύμα και ηθική!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!