NEA

Audi A2 [concept]

audi_a2-concept-4_resize

Όσο επαναστατική ήταν η πρώτη γενιά Α2 τόσο αναμένεται να είναι και η δεύτερη η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει σε περίπου 2-3 χρόνια…

  • Κατά μία έννοια αυτό είναι το μοντέλο που θα αντιμετωπίσει το BMW i3. To νέο Α2 -η παραγωγή του προηγούμενου διακόπηκε πριν από 6 χρόνια- θα απομακρυνθεί από την λογική του πανάκριβου αλουμινένιου και θα προβάλλει την τεχνολογία του που θα βασίζεται στην λογική του drive-by-wire αφού το σύστημα διεύθυνσης αλλά και το σύστημα πέδησης θα λειτουργούν εντελώς «καλωδιακά».
  • To Α2 Concept είναι ηλεκτροκίνητο αλλά μπορεί να συνδυαστεί με την τεχνολογία range-extender ή σαν plug-in υβριδικό ή και με συμβατικούς κινητήρες TSI & TDI. Εξοπλίζεται με ηλεκτροκινητήρα με ισχύ έως 116 PS με την μετάδοση να περνά στους εμπρός τροχούς μέσω μονοβάθμιου μειωτήρα. Η αυτονομία φτάνει τα 200 km ενώ σε δίκτυο 400 V η φόρτιση των μπαταριών λιθίου-ιόντων 31 kWh διαρκεί 90 min. Με σπιτικό ρεύμα η φόρτιση διαρκεί 4 h.

Κωνσταντίνος Ζωγλοπίτης

Ο άνθρωπος που σφίγγει τα χαληνάρια κάθε φορά που το καρότο χαλαρώνει. Πνεύμα και ηθική!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Η πρώτη γενιά του Α2 ήταν αυτοκίνητο με ουσιαστική τεχνολογία!
    Πλαίσιο αλουμίνιο, κινητήρας TDi κατανάλωσης 3L εν έτι 2001με όλα τα κολπάκια -τύπου start stop- που σήμερα διαφημίζονται σαν ταιχνολογία αιχμής, Cx 0,25, kamm tail…
    Βέβαια και μεγάλη εμπορική αποτυχία αφού κάτι το σουλούπι, κάτι η τιμή, κάτι οτι ήρθε στη λάθος στιγμή των παχιών αγελάδων δεν του άφησαν περιθώρια πωλήσεων.
    Δύσκολο στο νέο να έχει την ουσία της πρώτης γενιάς, αλλά και πάλι για κάθε κατασκευαστή ο σκοπός είναι οι πωλήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!