NEA

Toyota Prius plug-in [green]

toyota-prius-family-2012_resize

Στην Φρανκφούρτη έκανε την πρώτη της ευρωπαϊκή εμφάνιση η plug-in -μαζί με την facelift- έκδοση του Prius με τις πωλήσεις να ξεκινούν τους πρώτους μήνες του 2012…

  • Η 3η γενιά Prius δέχτηκε ένα διακριτικό facelift με αφορμή την plug-in έκδοση που εμπλουτίζει την γκάμα. Οι αλλαγές είναι διακριτικές και εντοπίζονται στους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, στα διάφανα κρύσταλλα των φωτιστικών σωμάτων που συνδυάζονται με LED και στα φώτα ημέρας (DRL). Στο εσωτερικό έχουν γίνει ποιοτικές αναβαθμίσεις ενώ υπάρχουν νέοι χρωματικοί συνδυασμοί.
  • Επί της ουσίας, η έκδοση Plug-in Hybrid του Prius διαφοροποιείται σε ορισμένες λεπτομέρειες καθώς και στην υποδοχή ανεφοδιασμού με ηλεκτρική ισχύς που βρίσκεται από την μεριά του συνοδηγού. Στο εσωτερικό υπάρχει οθόνη 6,1” ενώ ο επιλογέας κίνησης είναι γαλάζιος. Καμία χωροταξική αλλαγή δεν υπάρχει με το πορτμπαγκάζ να διατηρεί την πρακτικότητα των 443 lt.

SMS ==>Πόσα χιλιόμετρα αντέχουν τα τακάκια του Lexus CT200h;

  • Σύμφωνα με την Toyota το Prius plug-in διαθέτει νέας σχεδίασης μπαταρίες λιθίου-ιόντων (li-ion) προκειμένου να μειωθεί το κόστος, ο όγκος και το βάρος των προηγούμενων μπαταριών NiMH. Παρόλο που το ενεργειακό φορτίο μειώθηκε στα 4,4 kWh η ηλεκτροκίνητη εμβέλεια (EV) αυξήθηκε. Συγκεκριμένα, το Prius plug-in μπορεί να διανύσει έως 24 km με αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια αρκεί η ταχύτητα να μην υπερβαίνει τα 100 km/h.
  • Η φόρτιση σε δίκτυο 110V διαρκεί 3 h ενώ σε δίκτυο 220V περίπου 1,5h. Υπάρχει χρονοδιακόπτης που ρυθμίζει το διάστημα φόρτισης ενώ παρά τα επιπλέον plug-in εξαρτήματα η συγκεκριμένη έκδοση Prius ζυγίζει μόλις 55 kg (συνολικό βάρος 1.436 kg) περισσότερα σε σχέση με το «απλό» Prius.

Κωνσταντίνος Ζωγλοπίτης

Ο άνθρωπος που σφίγγει τα χαληνάρια κάθε φορά που το καρότο χαλαρώνει. Πνεύμα και ηθική!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Kαιρός ήταν επιτέλους για το Prius να μπεί στην πρίζα και εργοστασιακά.
    Πολλοί ιδιοκτήτες στις ΗΠΑ τα μετατρέπουν σε plug-in απο το πρώτο κιόλας μοντέλο.

    Η επιτυχία της υβριδικής τεχνολογίας του Prius έχει βοηθήσει τον κόσμο να εξοικιωθεί με την ηλεκτροκίνηση, καθώς το υβριδικό είναι ένα ενδιάμεσο στάδιο πρίν το 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!