NEA

VW, νέο Golf και… επισήμως!

vw-golf-seven-2013-2

H γερμανική εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα ένα πλήρες σετ με φωτογραφίες καθώς και μερικά βίντεο για το νέο Golf…

  • Μετά από 36 χρόνια παρουσίας στους δρόμους έφτασε η ώρα της αποκάλυψης για την 7η γενιά Golf. Όπως σας είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο τα στοιχεία που σας είχε παρουσιάσει το caroto.gr επαληθεύονται και το νέο Golf βασίζεται στην πλατφόρμα MQB που χρησιμοποιείται και στα νέα Audi A3 και Seat Leon. Οι χώροι είναι μεγαλύτεροι ενώ το πορτμπαγκάζ φτάνει τα 380 lt μεγαλύτερο κατά 30 lt. Από πλευράς κινητήρων η TSI γκάμα περιλαμβάνει τις εκδόσεις 1.2 και 1.4 με 85 PS και 140 PS αντίστοιχα ενώ η TDI πετρελαιοκίνητη σειρά τις εκδόσεις 1.6 και 2.0 με 105 PS και 150 PS αντίστοιχα.
  • Αισθητικά πάντως το νέο Golf δεν προκαλεί καμία έκπληξη αφού η σχεδίασή του δεν αποκλίνει από τη συνήθη γερμανική συνταγή αλλά με μία πιο επιθετική και δυναμική διάθεση. Οι φωτογραφίες δείχνουν την πεντάθυρη διάταξη ενώ αργότερα θα δούμε την τρίθυρη καθώς και την ισχυρότερη GTI μαζί με R εκδόσεις. Πληροφορίες μας αναφέρουν την ύπαρξη τετρακίνητων εκδόσεων, cabriolet, της γνωστής station καθώς και της πολυχρηστικής  MPV.
  • Όπως είχαμε αναφέρει το νέο Golf θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά τέλη του έτους και θα είναι μακρύτερο κατά 56 mm (συνολικό μήκος 4255 mm), φαρδύτερο κατά 13 mm (συνολικό πλάτος 1799 mm) αλλά χαμηλότερο κατά 13 mm (συνολικό ύψος 1452 mm) ώστε να δείχνει πιο συμπαγές και αεροδυναμικό.

SMS=> Seat Leon 2012 [new model+upd]

  • Η πλατφόρμα είναι η ολοκαίνουργια MQB και χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε μοντέλο του VW Group. Έχει 59 mm μεγαλύτερο μεταξόνιο και όπως γίνεται αντιληπτό πρέπει να περιμένουμε μεγαλύτερους χώρους για τους πίσω επιβάτες και για τις αποσκευές. Από την άλλη η αύξηση των διαστάσεων θα βοηθήσει το νέο Golf να διεκδικήσει υψηλότερη βαθμολογία στα crast test του Euro NCAP, σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό Autocar.
  • H νέα γενιά θα είναι ελαφρύτερηκατά 100 kg… εις βάρος της κατανάλωσης και της εκπομπής ρύπων.Το πλαίσιο θα είναι ελφρύτερο κατά 23 kg, ο 1.4 TSI κατγά 22 kg, η ανάρτηση με πολλαπλούς συνδέσμους πίσω και γόνατα εμπρός θα έχει στοιχεία από αλουμίνιο, τα καθίσματα θα είναι ελαφρύτερα, το ηλεκτρικό κύκλωμα θα είναι συμμαζεμμένο ενώ υπάρχουν περικοπές σε διάφορα άλλα σημεία.

SMS=> Νέο Toyota Auris στο Παρίσι!

  • Το ηλεκτρικό χειρόφρενο θα είναι στάνταρ, νέο στοιχείο θα είναι το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης έως 30 km/h, το περιμετρικό σύστημα υποβοήθησης και πολλά άλλα προαιρετικά συστήματα ασφάλειας και άνεσης. Το μέγεθος της υποβοήθησης του συστήματος υποβοήθησης θα παραμετροποιείται σε πέντε προγράμματα.
  • Αρχικά θα δούμε το νέο Golf θα εξοπλίζεται με το νέο γενιάς κινητήρα 1.4 TSI με σύστημα cylnder shutt-off και απόδοση 140 PS ενώ ο ντίζελ 1.6 TDI έχει ισχύ 105 PS με εκπομπή CO2 κάτω από 100 g/km. Στο Παρίσι όπου θα γίνει η πρεμιέρα του νέου Golf θα δούμε και την έκδοση GTI που θα σποδίδει 225 PS από δίλιτρο TSI ενώ εκτός από τους δίλιτρους πετρελαιοκινητήρες ίσως αργότερα να δούμε και το νέο 1.8 TFSI. Περισσότερα στις 4 Σεπτεμβρίου…

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!