NEA

VL Automotive, πρώτη στο Detroit!

vl-automotive-destino-1

Την πρώτη της εμφάνιση στην αμερικανική έκθεση έκανε μία νέα εταιρία με ένα μοντέλο που βασίζεται στο Fisker Karma αλλά χρησιμοποιεί μηχανικά μέρη Corvette…

Οι γνώστες της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ίσως να γνωρίζουν τον Bob Lutz ο οποίος ήταν για μεγάλο διάστημα διευθύνων σύμβουλος στην GM. Πλέον συνεχίζει να δραστηριοποιείται στην αγορά ιδρύοντας την VL Automotive που παρουσίασε το πρώτο της μοντέλο στην έκθεση αυτοκινήτου του Detroit.

Οι πωλήσεις του τετράθυρου Destino θα ξεκινήσουν τέλη 2013 και σύμφωνα με την αμερικανική εταιρία στόχος είναι η Porsche Panamera και η Aston Martin Rapide. Πίσω από το φαντεζί αμάξωμα συναντάμε τα μηχανικά μέρη της Corvette ενώ η λογική πίσω από το Destino έχει να κάνει με την προσέγγιση όσων αρέσκονται στην αλά κουπέ εμφάνιση του Fisker Karma αλλά όχι και στην ηλεκτρική τεχνολογία.

Για αυτό τον λόγο αντί του ηλεκτρικού συστήματος κάτω από το καπό υπάρχει ο V8 6.2 της Corvette ZR1 (διαβάστε εδώ για τη νέα Corvette και το νέο V8) όπου με μηχανικό υπερσυμπιεστή η ισχύς φτάνει τους 640 PS. Με μήκος 5,15 m μιλάμε για ένα επιβλητικό supercar με πολλές μετατροπές (σε σχέση με το Karma) και ενισχύσεις στο πλαίσιο μιας και από την Corvette προέρχεται και όλη η μετάδοση. Όσο για την τιμή υπολογίζεται στις 180.000 δολάρια για κάθε ένα από τα περίπου 200 Destino που θα παραχθούν.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!