NEA

Ford, το EcoSport πάει Γενεύη!

Ford-EcoSport_EU-Version_2014_1000 (3)

Από την στιγμή που δόθηκε το πράσινο φως το EcoSport έβγαλε διαβατήριο και ταξιδεύει από την Βραζιλία για το πανευρωπαϊκό του ντεμπούτο…

To EcoSport είναι ένα κόμπακτ SUV που βασίζεται στο Fiesta και στο B-MAX ενώ εδώ και καιρό γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στην Βραζιλία όπου δημιουργήθηκε και κατασκευάζεται. Πέρυσι, στην έκθεση του Παρισιού είχαμε δει μία αρχική μορφή ενώ σε μερικές μέρες στη Γενεύη θα παρουσιαστεί η τελική μορφή του μοντέλου που θα δούμε στους ευρωπαϊκούς δρόμους τους επόμενους μήνες. Το EcoSport στοχεύει απέναντι σε αντίπαλα SUV όπως είναι τα Dacia Duster, Fiat Sedici, Opel Mokka, Skoda Yeti αλλά και στα επερχόμενα Chevrolet Trax, Renault Captur, Peugeot 2008 κ.α.

Πριν την μεγάλη εμφάνιση υπήρξε μία μικρή παρουσίαση στο Mobile World Congress στην Βαρκελώνη σε μία μικρή επίδειξη των συστημάτων συνδεσιμότητας Ford SYNC (επιτρέπει στους χρήστες να ενεργοποιούν φωνητικά τηλεφωνικές κλήσεις και μουσικές επιλογές από συσκευές συνδεδεμένες μέσω Bluetooth ή USB) και Emergency Assistant (συνδέει απευθείας τους επιβάτες με τις τοπικές υπηρεσίες επείγουσας ανάγκης μετά από ένα ατύχημα στην τοπική γλώσσα).

Από πλευράς βενζινοκινητήρων πρωταγωνιστεί ο 1.0 Ecoboost με απόδοση 125 PS και 170 Nm ροπής με εκπομπή CO2 ενώ θα υπάρχει και ένας νέος ατμοσφαιρικός 1,5 lt με 110 PS. Την γκάμα θα συμπληρώνει ένας ολοκαίνουργιος πετρελαιοκινητήρας χωρητικότητας 1,5 lt που θα αποδίδει 90 PS. Σχεδιαστικά το EcoSport εντυπωσιάζει με την ψιλόλιγνη σιλουέτα του και την μεγάλη εισαγωγή του αέρα εμπρός ενώ πίσω η ύπαρξη της ρεζέρβας ξενίζει κάπως για ένα SUV με κυρίως αστικό χαρακτήρα.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!