NEA

Citroen DS2 από το νέο έτος!

Citroen-REVOLTe_Concept_2009_1000y (1)

Η γαλλική εταιρία ετοιμάζεται να προσθέσει ένα νέο μέλος στην πολυτελή και ξεχωριστή σχεδιαστικά σειρά DS…

Citroen-REVOLTe_Concept_2009_1000y (2)Αν και στην χώρα μας τα μοντέλα της σειράς DS δεν αποτελούν συχνό φαινόμενο θα πρέπει να πούμε πως είναι από πιο καλοστημένα Citroen που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Τόσο το πιο σπάνιο DS4 όσο και το πιο δημοφιλές DS3 αποτελούν δύο ξεχωριστές στιλιστικά προτάσεις και βλέποντας οι Γάλλοι σιγά σιγά το παιχνίδι στην κατηγορία των lifestyle μικρών να μεγαλώνει αποφάσισαν από τα τέλη 2014 να αποκτήσουν την δική τους πρόταση.

PSA-Bosch, το Hybrid Air σε βίντεο!

Έτσι, το DS2 θα έχει να αντιμετωπίσει μέχρι τότε το πιο ώριμο αλλά διαχρονικό Fiat 500 καθώς και το πιο φρέσκο και νεανικό Opel Adam. Στα ατού του μικρότερου DS -που τελικά δεν θα είναι και τόσο «μικρό»- θα είναι η χαριτωμένη σχεδίαση με κομψό στιλ που θα υιοθετεί αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από το πρωτότυπο Revolte που είχε παρουσιαστεί στην Φρανκφούρτη το 2009.

Opel, οι νέας γενιάς 1.6 SIDI & CDTI

Citroen-REVOLTe_Concept_2009_1000y (3)Σε αντίθεση όμως με τους αντιπάλους του, το DS2 μάλλον θα είναι πεντάθυρο ελέω κομψής πρακτικότητας και μεγαλύτερο σε διαστάσεις καθώς θα βασίζεται  στο πάτωμα του Peugeot 208 και θα εξοπλίζεται με τους νέους τρικύλινδρους κινητήρες και τους αξιόλογους τετρακύλινδρους ντίζελ. Θα υπάρξουν και πιο γρήγορες εκδόσεις με αποκορύφωμα την τούρμπο με 155 PS. Εκτός απροόπτου η πρεμιέρα του Citroen DS2 θα γίνει του χρόνου το φθινόπωρο στην έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι.

Ντιζάιν, η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά!

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!