NEA

Η Chevrolet μας δείχνει τα όργανα της Corvette Stingray!

2014 Chevrolet Corvette Stingray

Δείτε σε ένα βίντεο τον πίνακα οργάνων της νέας Corvette η οποία στη αμερικανική αγορά θα πωλείται από τα τέλη του έτους έναντι $51.995…

Η Corvette ήταν ένα από τα πρώτα supercars με ψηφιακό πίνακα οργάνων και την τάση αυτή ακολούθησαν αργότερα αρκετοί άλλοι κατασκευαστές. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία στις οθόνες υγρών κρυστάλλων (TFT) επιτρέπει την εναλλαγή θεματικών ενοτήτων επιτρέποντας την απεικόνιση διαφορετικών ενδείξεων στην ίδια περιοχή.

‘Ένα από τα πρώτα μοντέλα που τέτοιας τεχνολογίας πίνακα οργάνων ήταν το Lexus LFA ενώ το νέο Volvo V40 έκανε την τεχνολογία αυτή ακόμη πιο προσιτή στο αγοραστικό κοινό δίχως να αποτελεί πλέον προνόμιο αποκλειστικά πανάκριβων λιμουζίνων όπως για παράδειγμα η Mercedes-Benz S-Class. Μάλιστα, η τάση αυτή θα διευρύνεται και θα υιοθετείται από όλο και περισσότερους κατασκευαστές.

Τώρα, στην Corvette υπάρχει μία οθόνη 8 ιντσών η οποία περιβάλλεται από τρία αναλογικά όργανα (ταχύμετρο, δείκτης καυσίμου και δείκτης θερμοκρασίας κινητήρα) και προσφέρει συνολικά 69 διαφορετικές ενδείξεις και πληροφορίες. Υπάρχουν 3 θεματικές ενότητες (Sport, Track, Tour) οι οποίες δίνουν έμφαση σε διαφορετικές λειτουργίες. Για παράδειγμα, στην Track υπάρχει χρονόμετρο, μετρητής επιταχύνσεων (g-forces) και λοιπών μετρήσεων που χρησιμεύουν στην πίστα για να βελτιώσει κανείς το γυρολόγιο του.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!