NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

GM, θα επιστρέψει το EV1;

1996 EV1 The First Modern-day Electric Propulsion System

Η General Motors ετοιμάζεται να κατασκευάσει τον απόγονο του EV1 συμμετέχοντας στο ηλεκτροκίνητο πάρτι των τελευταίων ετών…

Η μόδα της ηλεκτροκίνησης είναι περισσότερο εμφατική από ποτέ και πρωταγωνιστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης με πρωτοστάτη το BMW i3 και πολλά άλλα ηλεκτροϋβριδικά πρωτότυπα και παραγωγής μοντέλα (όπως τα Smart Fortwo Electric, VW e-up! και e-Golf κ.α.). Η Tesla έχει τον πρώτο λόγο σε ότι αφορά στην ηλεκτροκίνηση στις ΗΠΑ, οι Nissan-Renault πολλές φορές εμπαίζουν τo Chevrolet Volt ως «fake EV» και αυτό είναι κάτι που ενοχλεί την GM ως ο δημιουργός του EV1 (το 1996), σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο της «The Wall Street Journal».

H «διαρροή» ξεκίνησε από λεγόμενα του Doug Parks, αντιπρόεδρος της GM, o οποίος στο εργοστάσιο μπαταριών στο Μίσιγκαν ανέφερε την πρόθεση της εταιρίας να κατασκευάσει ένα EV που θα έχει αυτονομία 320 km με μία πλήρη φόρτιση και που θα κοστίζει περίπου 30.000 δολάρια (όσο περίπου και το Nissan Leaf). Θα χρησιμοποιεί τωρινή τεχνολογία ενώ η GM προτιμά να περιμένει λίγο καιρό ακόμη ώστε να πέσουν και άλλο οι τιμές των μπαταριών. Κάτι απόλυτα λογικό αφού όπως είπε και ο Elon Musk «δεν χρειάζεται κάποιο θαύμα για να δούμε στα επόμενα 3-4 χρόνια ένα ηλεκτρικό με αυτονομία 200 μίλια».

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!