NEA

Felino CB7, με αγάπη από τον Καναδά!

Αν ο Καναδάς δεν είναι για ένα πράγμα, τότε μιλάμε για την παραγωγή αυτοκινήτων. Την κατάσταση θέλει να αλλάξει ένας πρώην οδηγός αγώνων…

Το Felino CB7 βασίζεται στην διάθεση του Antoine Bessette (πρώην οδηγός αγώνων) να προχωρήσει στην κατασκευή του πρώτου made in Canada σπορ αυτοκινήτου. Έτσι, υιοθετήθηκε η κλασική συνταγή με διθέσια διάταξη, πίσω κίνηση, V8 κινητήρα και μπόλικο ανθρακόνημα. Συγκεκριμένα το μοτέρ 6,2 lt με τα 525 άλογα είναι το κλασικό της GM (προτιμάτε λόγω αξιοπιστίας, όπως και στο Korres P4) ενώ την μετάδοση αναλαμβάνει μηχανικό ή σειραϊκό κιβώτιο 6 σχέσεων. Το αμάξωμα έχει μήκος 4,2 μέτρα με κατανομή βάρους 50/50 ενώ ζυγίζει 1.134 κιλά.

Η σχεδίαση είναι ομολογουμένως αμφιλεγόμενη μιας και θυμίζει κάτι μεταξύ Batmobile και σπορ κουπέ ενώ χαρακτηριστικό του αμαξώματος είναι ότι δεν έχει εξωτερικούς καθρέφτες αλλά κάμερες για εικόνα προς τα πίσω. Το Felini βρίσκεται προς το παρόν σε φάση εξέλιξης με στόχο να είναι έτοιμο το 2015 όπου θα υπάρχουν εναλλακτικές εκδοχές με 4κύλινδρα και με 6κύλινδρα σύνολα ενώ η τιμή του θα ξεκινά από τα περίπου 75.000 ευρώ

Εδώ να πούμε πως το τελευταίο καιρό αρκετοί ιδιώτες έχουν πάρει πρωτοβουλίες για την παραγωγή ανάλογων super cars project από διάφορές χώρες, ενδιαφέρον το Vuhl 05 από το Μεξικό, το Icona Vulcano, το παλιότερο FM Auto Evantra, εδώ το αμερικανικό Lucra L148, το αραβικό Lykan HyperSport, το μαροκινό Laraki Epitome, το Bulleta RF32 από την Καλιφόρνια και ένα ακόμη αραβικό με 5.000 άλογα!!! Και επειδή αρκετά από τα παραπάνω ίσως και να μείνουν στα χαρτιά απολαύστε σε βίντεο το Pagani Huayra και το Audi R8!!!

Επινοήσεις και εφευρέσεις «born in US»!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!