ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H Volkswagen ετοιμάζει επαναστατικό VCR κινητήρα!

Audi-RS3_Sportback_2012_1001

Η γερμανική εταιρία ετοιμάζεται να ταράξει για ακόμη μία φορά τα νερά παρουσιάζοντας νέας γενιάς μηχανικά σύνολα τεχνολογίας VCR!

Με τους πετρελαιοκινητήρες να πλησιάζουν στο ζενίθ της τεχνολογικής τους εξέλιξής, την ηλεκτροκίνηση να μην έχει ξεπεράσει βρεφικές ασθένειες και τα fuel cells να φαντάζουν σαν την μελλοντική λύση, οι βενζινοκινητήρες έχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης της απόδοσής τους.

Μία τεχνολογία που θα ανάγει την απόδοση των βενζινοκινητήρων είναι η μεταβλητή σχέση συμπίεσης για την οποία είχαμε γράψει πριν από καιρό σε σχετικό άρθρο. Και μόλις πρόσφατα, το caroto.gr επιβεβαιώνεται και μέσα από τις δηλώσεις του Ulrich Hackenberg, τεχνικού διευθυντή της Audi που λέει «…πως το Volkswagen Group ετοιμάζει έναν επαναστατικό υπεραποδοτικό βενζινοκινητήρα με ηλεκτρομηχανική εξαναγκασμένη υποβοήθηση και μεταβλητή σχέση συμπίεσης».

Όσον αφορά στην ηλεκτρομηχανική εισαγωγή θα μπορούσε να αφορά σε ένα σύστημα υπερτροφοδότησης με ηλεκτρικό τούρμπο ενώ όσον αφορά στη μεταβλητή συμπίεση (VCR ή Variable Compression Ratio) η υπόθεση ακούγεται σαν οι μηχανικοί να ανακάλυψαν το άγιο δισκοπότηρο. Και αυτό διότι η δυνατότητα της άμεσης μεταβολής της σχέσης συμπίεσης ανάλογα με το φορτίο έχει ως αποτέλεσμα μεγάλο όφελος στην κατανάλωση. Να υπενθυμίσουμε πως το 2000 η Saab είχε παρουσιάσει ένα πρωτότυπο τούρμπο SVC κινητήρα.

Όσον αφορά στο ηλεκτρικό τούρμπο το φθινόπωρο του 2012 η Audi είχε ανακοινώσει πως εξελίσσει την συγκεκριμένη τεχνολογία -ως υποβοήθηση στους διπλούς υπερτροφοδότες καυσαερίων- σε ένα V6 κινητήρα. Ενώ στους μεγάλους κινητήρες το ηλεκτρικό τούρμπο μπορεί να λειτουργεί συμπληρωματικά σε ένα μικρότερο 3κύλινδρο ή 2κύλινδρο θα μπορούσε να είναι το βασικό εξάρτημα υπερπλήρωσης του αέρα στους κυλίνδρους…

TC Engine: Απίστευτος αλλά αληθινός;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!