NEA

Mazda 2 με E-REV ηλεκτροϋβριδική έκδοση;

mazda-2-electric-wankel-range-extender-4

Το νέο Mazda 2 ενδεχομένως να κάνει την πανευρωπαϊκή του πρεμιέρα τον Οκτώβριο στο σαλόνι του Παρισιού και αργότερα να δούμε και υβριδική plug-in έκδοση…

mazda-2-electric-wankel-range-extender-3Την ώρα που η ελληνική αντιπροσωπεία της Mazda κατέθετε αίτηση πτώχευσης με την αντιπροσώπευση της εταιρίας στην χώρα μας να μένει «ακέφαλη», δημοσιογράφοι από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία δοκίμαζαν την προ-παραγωγής έκδοση του νέου 2. Μάλιστα, τα αυτοκίνητα ήταν ευρωπαϊκών προδιαγραφών και σε δύο εκδόσεις. Την ολοκαίνουργια ντίζελ 1.5 SkyActiv-D με 105 ίππους και μία νέα βενζινοκίνητη επίσης ίδιας χωρητικότητας με ισχύ μόλις 75 ίππους και 135 Nm ροπής. Προφανώς το μοτέρ να λειτουργεί σε κύκλο Atkinson (όπως το νέο 1.000άρι στο νέο Toyota Aygo) και να εστιάζει πρωτίστως στην κατανάλωση.

Επί του θέματος, ίσως να θυμάστε πως η Mazda έχει λανσάρει πιλοτικά ένα ηλεκτρικό Demio (το …δικό μας 2), ενώ είχαμε γράψει για μία πρωτότυπη έκδοση με επαυξητικό κινητήρα (range extender) τύπου Wankel (κάτι που είχαμε δει το 2010 στο Audi A1 eTron). Οι πληροφορίες μας λένε πως τελικά η E-REV έκδοση του 2 οδεύει στον δρόμο της παραγωγής και ενδεχομένως να λανσαριστεί σε δύο χρόνια. Καθοριστικός παράγοντας για να δοθεί το πράσινο φως θα είναι το κόμπακτ μέγεθος του περιστροφικού κινητήρα (ίσως να είναι και ο νέος 600άρης που θα δούμε στο νέο Mazda RX-8), καθώς και η βελτίωση στο θέμα κατανάλωσης και ρύπων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!