NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Θα αναβαθμίσει η E.E. τον κύκλο NEDC;

 Eu emissions NEDC problems for carmakers (8)

Με μία προκαταρτική ρύθμιση η E.E. προετοιμάζει σημαντικές αλλαγές ώστε ο ευρωπαϊκός κύκλος μέτρησης των εκπομπών ρύπων να γίνει πιο αξιόπιστος…

Eu emissions NEDC problems for carmakers (4)Πριν από καιρό είχαμε γράψει για τον κύκλο NEDC και πως αυτός δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές συνθήκες κίνησης και το μόνο που κάνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι να βρίσκουν «παραθυράκια» προσαρμογής των νέων τους μοντέλων ώστε να πετυχαίνουν την μικρότερη δυνατή τιμή κατανάλωσης και εκπομπής ρύπων. Ήδη από την 1 Σεπτεμβρίου έχει τεθεί σε ισχύ το Euro 6 και η αρμόδια επιτροπή στην Ε.Ε. αναγνωρίζουν την αναξιοπιστία του NEDC. Ένας τρόπος είναι η όλη ή ένα μεγάλο μέρος της διαδικασίας να μην πραγματοποιείται στα εργαστήρια (όπως συμβαίνει έως τώρα) αλλά σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Eu emissions NEDC problems for carmakers (1)Η Κομισιόν επισημαίνει για ακόμη μία φορά πόσο επιβλαβή είναι τα ΝΟx, ειδικά μετά το ότι έγινε στο Λονδίνο πριν από μερικούς μήνες. «Έχουμε διαπιστώσει πως στον πραγματικό κόσμο οι εκπομπές NOx είναι 4πλάσιες ή 5πλάσιες από τις εργοστασιακές» λέει μέλος της εξεταστικής επιτροπής στην Automotive News. «Αν και το πρόβλημα είναι γνωστό, αν θα αλλάξει κάτι αυτό θα γίνει από το 2021 όταν θα ισχύσει ο νέος περιορισμός για το CO2», συμπληρώνει.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!