NEA

Πως θα είναι το επόμενο Renault Megane RS;

Renault-Megane_RS_275_Trophy_2015_1200

Το επόμενο Megane RS θα ακολουθεί την κλασική συνταγή ενός γρήγορου hatch που θα αποδίδει πάνω από 300 άλογα, δίχως υβριδική τεχνολογία και τετρακίνηση…

Η νέα γενιά Renault Megane κάνει πρεμιέρα στην Φρανκφούρτη και από εκεί έρχονται τα πρώτα νέα για το επόμενο RS που θα δούμε προς τα τέλη του 2016. Σύμφωνα με όσα είπε στο παρασκήνιο της έκθεσης ο Regis Fricotte, ο υπεύθυνος του τμήματος RenaultSport, το νέο Megane RS θα είναι πεντάθυρο, θα έχει κίνηση μόνο στον μπροστινό άξονα και εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχει και έκδοση με μηχανικό κιβώτιο, μιας και η στάνταρ θα έχει το διπλοσύμπλεκτο EDC (όπως και στην περίπτωση του Clio RS). Επίσης, ο Fricotte διευκρίνισε πως η υβριδική τεχνολογία δεν θα περάσει στο νέο Megane RS, αλλά από τα επόμενα που θα ακολουθήσουν, ενώ στα πλάνα της RenaultSport δεν προβλέπεται η τετρακίνηση (π.χ. όπως στην περίππτωση του νέου Ford Focus RS).

Η ισχύς του νέου Megane RS θα βρίσκεται τουλάχιστον στα 300 άλογα (από τα 272 του τωρινού μοντέλου), ενώ μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί στην εξοικονόμηση κιλών ώστε οι επιδόσεις να είναι όσο το δυνατόν καλύτερες. Σε συνδυασμό με το βελτιωμένο set-up, το νέο σασί και την καλύτερη αεροδυναμική, οι Γάλλοι θεωρούν πως θα μπορέσουν να βρεθούν κοντά στο νέο Honda Civic Type-R, το οποίο με χρόνο 7:50.63 κατέχει από τον Μάιο τον τίτλου του ταχύτερου προσθιοκίνητου στην πίστα του Nurburgring (αν αρθεί το εμπάργκο για τα ρεκόρ που έχει θέσει η ιδιοκτήτρια εταιρία). Υπενθυμίζεται πως το Megane RS κατείχε το εν λόγω ρεκόρ από τον Ιούνιου του 2014 με χρόνο 7:54.36.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!