NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έρχεται το ανανεωμένο Hyundai i20, από 11.190 ευρώ

Έχοντας υποστεί μία στιλιστική αλλά και τεχνολογική ανανέωση, το i20 επανέρχεται δριμύτερο στην απαιτητική κατηγορία των supermini.

Μαζί με το Kona, η Hyundai αποκάλυψε τις τιμές διάθεσης του ανανεωμένου i20. Ξεκινώντας από τα βασικά, σε ο,τι αφορά στο σχεδιασμό του αυτοκινήτου μπροστά, μπορούμε να εντοπίσουμε αλλαγές στη μάσκα, τον προφυλακτήρα αλλά και στα φωτιστικά σώματα. Πίσω πάλι διαφοροποιήσει υπάρχουν στην πίσω πόρτα, στα φώτα, στη θέση της πινακίδας, ενώ έχει προστεθεί ένα μαύρο προστατευτικό φιλέτο στον προφυλακτήρα.

Αναφορικά με τις διαθέσιμες εκδόσεις και τις τιμές τους, η γκάμα του i20 ξεκινά από τον κινητήρα βενζίνης των 1.2 λίτρων και 75 ίππων, με τιμή 11.190 ευρώ. Αυτό, στη βασική έκδοση Active που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει ESP, 6 αερόσακους, start/stop, σύστημα υποβοήθησης στην ανηφόρα και σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών. Το αμέσως επόμενο πακέτο εξοπλισμού στη συγκεκριμένη έκδοση είναι το Fresh, με 11.690 ευρώ, που περιλαμβάνει επιπροσθέτως συναγερμό και διάφορες ηλεκτρικές ευκολίες. Για όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις, υπάρχουν τρία, πιο αναβαθμισμένα πακέτα εξοπλισμού, τα Exclusive, Premium, και Distinctive.

Συνεχίζοντας με την έκδοση 1.2 των 84 ίππων, ξεκινάει στα 12.690 ευρώ, στο επίπεδο Exclusive. Εδώ, μεταξύ άλλων, συναντάμε μία έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών με συνδέσεις για Apple CarPlay και Android Auto, συνδεσιμότητα Bluetooth, ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών και κάμερα οπισθοπορείας.

Οι υπόλοιπες 2 εκδόσεις του i20 εφοδιάζονται με το χιλιάρι, υπερτροφοδοτούμενο σύνολο της εταιρίας, με απόδοση 100 και 120 ίππων, ενώ αμφότερες συνδυάζονται τόσο με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, όσο και με το 7-DCT. Ειδικά για τις εκδόσεις των 120 ίππων, οι τιμές τους αναμένονται. Για αυτές των 100 ίππων, το κόστος ξεκινά από τα 13.590 ευρώ για την απλή και από τα 14.990 ευρώ για την έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο.

Όσο για τα δύο ανώτερα επίπεδα εξοπλισμού, Premium, και Distinctive, το μεν πρώτο φέρει, επιπροσθέτως των προηγούμενων, αυτόματο κλιματισμό, cruise control, δερμάτινο τιμόνι, ζάντες 16 ιντσών και ορισμένες ακόμα ηλεκτρικές ευκολίες. Η έκδοση Distinctive, με τη σειρά της, έχει επιπλέον φώτα στροφής, LDW (σύστημα προειδοποίησης εκτροπής πορείας), LKA (σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας), AEB (σύστημα αυτόνομης πέδησης), DAΑ (προειδοποίησης απόσπασης προσοχής οδηγού), φωτιστικά σώματα bi-function LED και άλλα.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!