NEA

Ποια Alfa Romeo είναι η πηγή έμπνευσης της Nivola;

Πρόκειται για μια σύλληψη του Ολλανδού σχεδιαστή Ugur Sahin που τιμά τόσο την Stradale 33 όσο και τον ανεπανάληπτο Tazio Nuvolari.

Nivola ήταν το χαϊδευτικό του Tazio Nuvolari, ενός θρυλικού οδηγού που μπορείτε να μάθετε τα πάντα για αυτόν στο σχετικό μας αφιέρωμα. Η Stradale 33, που είχε παρουσιαστεί το 1967 δια χειρός Franco Scaglione, ήταν ένα από τα πιο όμορφα μοντέλα της Alfa Romeo και ένα δίλιτρο V8 με 230 άλογα και 206 Nm ροπής (περισσότερα εδώ).

Στην Nivola υπάρχουν σαφείς καταβολές από την Stradale 33, όπως οι πλαϊνές εισαγωγές αέρα που βρίσκονται ακριβώς μπροστά από τα πίσω φτερά, ενώ τα πίσω φώτα είναι στρογγυλά και στις δύο. Ωστόσο, οι πόρτες στην Nivola είναι συμβατικές όταν αυτές της Stradale ανοίγουν προς τα πάνω.

Ως βάση έχει επιλεχθεί η 4C και για αυτό οι πρόβολοι μπροστά και πίσω είναι μεγαλύτεροι, όπως και η μάσκα που δεν βουτά τόσο χαμηλά όσο στο μοντέλο του ’67. Στο πίσω μέρος υπάρχουν τετραπλές απολήξεις, όπως και στην Stradale 33, αλλά εδώ το μοτέρ είναι ο turbo τετρακύλινδρος της 4C και των 1.750 κ.εκ. με 240 ίππους και 350 Nm.

Η Nivola δεν έχει πιθανότητες παραγωγής παρά μόνο αν βρεθεί κάποιος φανατικός “χρηματοδότης”, π..χ. όπως στην περίπτωση της Lancia Stratos.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!