NEA

Ανακάμπτει το diesel στην Γερμανία!

Τον Ιανουάριο οι πωλήσεις στην μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης έπεσαν, αλλά το ποσοστό του diesel αυξήθηκε…

Παρά την γενικά κατακραυγή ακόμη και των πιο σύγχρονων πετρελαιοκίνητων ο Γερμανός αγοραστής φαίνεται να μην πτοείται. Πρόσφατα είχαμε γράψει για την Volkswagen και την αύξηση της ποσόστωσης στα diesel για το 2018. Τώρα, στο πρώτο μήνα του 2019 τα diesel σημείωσαν άνοδο +2,1%, με το μερίδιο αγοράς τους να φθάνει στο 34,5%.

Η αύξηση των diesel αποδίδεται τόσο στο γεγονός ότι οι εταιρίες δίνουν ισχυρά κίνητρα για την αντικατάσταση παλαιών πετρελαιοκίνητων μοντέλων, όσο και στο γεγονός πως ξεπερνιούνται όλες αυτές οι αβάσιμες φήμες περί πλήρους απαγόρευσης (δηλ. όχι μόνο στα κέντρα ορισμένων πόλεων).

Ας τα βλέπουν αυτά όσοι τα τελευταία χρόνια παραπληροφορούν το αναγνωστικό τους κοινό, διότι ακόμη και αν στην Ευρώπη το diesel καταλήξει σε αναλογία 1/3 το ποσοστό είναι σίγουρα σημαντικό για κάθε εταιρία.

Την ίδια στιγμή τα βενζινοκίνητα μοντέλα έπεσαν κατά -8,1% με το μερίδιο αγοράς τους να διαμορφώνεται στο 57,6%. Τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυξήθηκαν κατά +68% φθάνοντας σε μερίδιο αγοράς το 1,7%. Προφανώς, για αυτό το λόγο παρουσίασαν πτώση τα plug in υβριδικά…

Στο σύνολό της η γερμανική αγορά τον Ιανουάριο έπεσε κατά -1,4% στις 265.702 μονάδες (όσα πωλούσε την καλή εποχή όλη η ελληνική το χρόνο!). Μεγάλοι άνοδο είχε η Tesla (+118%), η Volvo (+40%), η Ford (+15%), ενώ αντίθετα μεγάλη πτώση είχε η Porsche (-54%), η Nissan (-40%), η Honda (-35%) και η Alfa Romeo (-32%).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!