NEA

Επίσημο: Το νέο Toyota Yaris Cross είναι υβριδικό και τετρακίνητο [vid]

To μικρότερο SUV της Toyota, το Yaris Cross, θα κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά στο πρώτο τετράμηνο 2021 και θα βασίζεται στα μηχανικά μέρη του νέου Yaris.

Μετά την αναβολή της πρεμιέρας του νέου SUV της Toyota έφτασε η ώρα της αποκάλυψης για το νέο Yaris Cross που θα αντιμετωπίσει αξιόλογους αντίπαλους όπως τα Ford Puma, Nissan Juke, Peugeot 2008, Renault Captur κ.α. Όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες και στα βίντεο πρόκειται για ένα συμπαγές SUV με ελκυστική εμφάνιση που ξεχωρίζει από τη νέα κάθετη μάσκα κα το σχετικά μικρό άνοιγμά της.

To μήκος του αμαξώματος είναι στα 4,18 μέτρα, το πλάτος στα 1,765 και το ύψος στα 1,56. Το μεταξόνιο είναι ίδιο με του απλού Yaris, αλλά το Cross είναι 24 εκατοστά μακρύτερο, 2 εκ. φαρδύτερο και 9 εκ. ψηλότερο. To αμάξωμα έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 3 εκ. σε σχέση με το υβριδικό Yaris.

Την προσοχή τραβούν και εισαγωγές στον προφυλακτήρα, ενώ τα φωτιστικά σώματα εναρμονίζονται με το στιλ του νέου Yaris. To πίσω μέρος είναι εξίσου όμορφο ενώ το προφίλ μας δείχνει μια οροφή με λογική κλίση και αναμένοντας ευρύχωρους και καλούς χώρους. Το πορτμπαγκάζ δεν έχει ανακοινωθεί προς το παρόνm, ενώ τα πίσω αναδιπλούμενα καθίσματα θα είναι διαιρούμενα 40:20:40

Στο εσωτερικό η εικόνα μας παραπέμπει στο ταμπλό της νέας γενιάς Yaris με την υπερυψωμένη ελεύθερη touch-screen. To Yaris Cross βασίζεται στην πλατφόρμα GA-B και μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη με τη νέα γενιά Yaris.

Σχετικά με την γκάμα των κινητήρων η Toyota ανακοινώνει αρχικά την υβριδική έκδοση των 116 ίππων με τον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα στα 1.500 κ.εκ. (με σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα 59 kW). Η προσθιοκίνητη έκδοση έχει εκπομπή CO2 κάτω από τα 90 γρ./χλμ. και η τετρακίνητη κάτω από τα 100 γρ./χλμ. To σύστημα τετρακίνησης βασίζεται στην 4η γενιά της υβριδικής διάταξης του AWD-i intelligent και συνδυάζει ένα μικρό ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα για την μεταφορά της ροπής.

Λογικά, αργότερα θα δούμε και την απλή τρικύλινδρη έκδοση 1.5 (όπως και στο Yaris) καθώς αναμένουμε και τα σχετικά στοιχεία για την απόδοσή του. Η γκάμα του Yaris θα αντιστοιχεί στο 1/3 των συνολικών πωλήσεων στην αγορά της Ευρώπης, σύμφωνα με την Toyota. Όπως και το απλό Yaris, έτσι και το Yaris Cross θα κατασκευάζεται στη Γαλλία από το πρώτο τρίμηνο του 2021 με ετήσιο ρυθμό 150.000 μονάδων. Στόχος του Yaris Cross είναι ένα μερίδιο 8% στην κατηγορία των B-SUV.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!