NEA

Τετρακίνηση και 300 ίπποι για το νέο Peugeot 308!

Διανύοντας το έβδομο έτος κυκλοφορίας της η τωρινή γενιά του 308 αναμένεται να παραδώσει την σκυτάλη σε περίπου ενάμιση χρόνο από σήμερα.

Το δημοφιλές 308 δεν μπορεί πλέον να κρύψει την ηλικία του, η οποία προδίδεται εύκολα δίπλα στα ολοκαίνουργια 208 και 2008. Από τα τελευταία θα υιοθετήσει το νέο 308 την σχεδιαστική του ταυτότητα, όπως μπορείτε να δείτε και στις ηλεκτρονικά επεξεργασμένες εικόνες του KleberSilva. Όσο για το εσωτερικό αυτό αναμένεται να έχει μια εξελιγμένη εκδοχή του γνωστού i-cockpit.

Με δεδομένο πως το νέο Peugeot 308 θα βασιστεί σε μια αναβαθμισμένη εκδοχή της πλατφόρμας EMP2 αναμένεται να δούμε εξηλεκτρισμένες εκδοχές των συμβατικών εκδόσεων βενζίνης και πετρελαίου. Στην κορυφή θα υπάρχουν υβριδικές εκδόσεις που θα είναι plug-in τεχνολογίας με δυνατότητα ηλεκτροκίνησης για περίπου 50-60 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα υπάρχει μια βασική PHEV έκδοση με ένα 1.600άρη turbo βενζίνης και έναν ηλεκτροκινητήρα να δίνει μια συνδυασμένη ισχύ περίπου στα 250 άλογα ώστε αυτόματα να δημιουργεί το αντίπαλο δέος απέναντι στο VW Golf GTE. Με την προσθήκη ενός δεύτερου ηλεκτρικού μοτέρ στον πίσω άξονα το τετρακίνητο 308 θα αποδίδει περίπου 300 άλογα και θα πέτα το γάντι στο Golf R.

Με τις ισχυρότερες υβριδικές εκδόσεις σταδιακά η γαλλική εταιρία θα χτίσει την γκάμα PSE (Peugeot Sport Engineered). Επίσης υπάρχει μεγάλη προοπτική το νέο 308 να έχει και μια crossover εκδοχή που θα αντιμετωπίσει μοντέλα όπως το επερχόμενο Toyota Corolla Cross. Άλλωστε με την δυναμική που γνωρίζουν τα SUV θεωρητικά υπάρχει χώρος ανάμεσα στο μικρότερο 2008 και στο μεγαλύτερο 3008.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!