NEAPINED

Γεγονότα που κάνουν την Lamborghini μία τόσο ξεχωριστή μάρκα

Η ιταλική φίρμα παρουσίασε πρόσφατα την αναβίωση της Countach και εμείς θυμόμαστε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές της μέσα από περίεργα και μοναδικά ρεκόρ.

Ο Marcello Gandini είχε σχεδιάσει ένα πολύ ενδιαφέρον τετραθέσιο GT, το οποίο χάρη στα 4,5 τετραγωνικά μέτρα από κρύσταλλο έμοιαζε με… θερμοκήπιο! Ήταν η Marzal, η οποία παραμένει το αυτοκίνητο παραγωγής με την μεγαλύτερη γυάλινη επιφάνεια, ενώ εντυπωσιακό ήταν και το σαλόνι με το φανταχτερό δέρμα και το εξαγωνικό μοτίβο του ταμπλό.

H Miura είναι ίσως το ομορφότερο αυτοκίνητου που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Ο Ferruccio Lamborghini είχε επιλέξει μια ομάδα από κορυφαίους σπουδαστές και επαγγελματίες η οποία είχε μέσο όρο ηλικίας μόλις τα 29 έτη. Επικεφαλής ήταν ο ευρηματικός Marcello Gandini. Επίσης, η Miura ήταν ένα από τα χαμηλότερα αυτοκίνητα που είχαν υπάρξει ποτέ. Το ύψος της είναι μόλις στα 105,5 εκατοστά και παραμένει ίσως το αυτοκίνητο παραγωγής με το μικρότερο ανάστημα.

Η Urus μπορεί να έφερε τα γκάζια στα SUV, αλλά το πρώτο της Lamborghini και γενικότερα το πρώτο SUV επιδόσεων ήταν η LM002. Σχεδιάστηκε ως στρατιωτικό όχημα, αλλά άρεσε τόσο πολύ που πήρε το πράσινο φως για τους δρόμους και λίγο μετά το ντεμπούτο του 1986 στις Βρυξέλλες. Με κινητήρα στα 5.167 κ.εκ. και απόδοση στα 450 άλογα είχε εξαιρετικές επιδόσεις, πάνω στην άσφαλτο ή μακριά από αυτή. Την περίοδο του 1986-1992 κατασκευάστηκαν περίπου 300 LM002.

H Countach ήταν το αυτοκίνητο που καθιέρωσε μέχρι και τις μέρες μας δύο πράγματα: τον V12 κινητήρα και τις κάθετα ανοιγόμενες πόρτες που ήταν έμπνευση του Gandini. Γνωρίζετε την Periscope; Επίσης, το μοναδικό σχήμα σφήνας ήταν κάτι που πέρασε και στις επόμενες Lamborghini, όπως στις Diablo, Murcielago, Aventador. Και έπεται συνέχεια.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!