NEAPINED

Euro NCAP: Νέος κύκλος με εκπλήξεις 4 αστέρων [video]

O γνωστός οργανισμός αξιολόγησης πραγματοποίησε ένα νέο κύκλο crash-test όπου είχε «νικητές» και «χαμένους».

Στο νέο κύκλο αξιολογήθηκαν συνολικά έξι νέα μοντέλα. Τα Kia EV6, Mercedes C-Class, Volvo C40 Recharge και VW Multivan που απέσπασαν 5 αστέρια, καθώς και τα Opel Astra και Peugeot 308 που απογοήτευσαν με 4 αστέρια και σκορ στο 80% και 76%, αντίστοιχα, για την προστασία ενηλίκων.

Σύμφωνα με τον Euro NCAP, η διαφορά στο 1 αστέρια δεν οφείλεται σε κάποια έλλειψη των συστημάτων υποβοήθησης οδηγού ADAS, αλλά «…στην οριακή προστασία από τραυματισμούς στο στήθος για μέσου αναστήματος άνδρες και μικρόσωμες γυναίκες, αφού ούτε το Astra, ούτε το 308 ήταν εξοπλισμένο με κεντρικό αερόσακο», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Euro NCAP.

Τα υπόλοιπα πεντάστερα μοντέλα προσφέρουν προστασία πάνω από 90%, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω εικονογράφημα. Την υψηλότερη προστασία ενηλίκων προσφέρει η Mercedes με 93%, κάτι που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και στο ενεργητικό καπό. Πολύ υψηλή βαθμολογία για παιδιά είχε και το VW Multivan. Το Volvo διακρίθηκε με 89% στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ενώ εξαιρετικά τα πήγε και το Kia EV6.







Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!