NEAPINED

Πότε θα φτάσει στην Ευρώπη η νέα Ford Mustang;

Η νέα Mustang θα συνεχίσει να έχει τον πεντάλιτρο V8 κάτω από το καπό της και για τους Ευρωπαίους με την ισχύ του να φτάνει τα έως 500 άλογα.

Η Ford μπορεί να καλπάζει προς την ηλεκτροκίνηση και οδεύοντας προς αυτή την κατεύθυνση θα αναγκαστεί να θυσιάσει εμβληματικά της μοντέλα ξεκινώντας από το Fiesta και συνεχίζοντας ίσως με το Focus. Ωστόσο, μέχρι να φτάσει αυτή η ώρα διατηρεί το τοτέμ της που δεν είναι άλλο από τη Mustang.

Η 7η γενιά της παρουσιάστηκε επίσημα πριν από περίπου δύο μήνες αλλά δίχως να ανακοινωθούν τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά. Κάτι που γίνεται τώρα με την Ford να λέει πως ο νέος ατμοσφαιρικός V8 θα είναι ο ισχυρότερος που έχει υπάρξει ποτέ χάρη στη νέα γενιά του ατμοσφαιρικού Coyote που στην Dark Horse έκδοση θα αποδίδει 500 ίππους και στην βασική GT καμιά 15άρια λιγότερους.

Πάντως, στην Ευρώπη θα αρχίσει να πωλείται μέσα στο 2024 και το πιο πιθανό είναι να την δούμε μόνο με τον V8 κινητήρα αφού η μικρότερη έκδοση είχε πολύ λίγες πωλήσεις. Μιλάμε για την τετρακύλινδρη 2.3 Ecoboost που θα αποδίδει 320 ίππους. Στις ΗΠΑ η νέα Mustang θα κυκλοφορήσει από το ερχόμενο καλοκαίρι.

Θα δούμε και την κορυφαία έκδοση Dark Horse με τον ατμοσφαιρικό V8 Coyote που θα φτάνει τους 500 ίππους. Η ισχύς θα καταλήγει παραδοσιακά στους πίσω τροχούς, είτε μέσω ενός χειροκίνητο κιβωτίου 6 σχέσεων ή του αυτόματους της Ford με τις συνολικά 10 σχέσεις.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!