NEA

Νέο Mazda 6, τα πρώτα στοιχεία!

new_mazda_6_2013-12

To νέο Mazda 6 θα ξεκινήσει να πωλείται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες τέλη του έτους με αρχές του νέου.

  • Στόχος της ιαπωνικής εταιρίας είναι να επιστρέψει δριμύτερη στην οικογενειακή κατηγορία αντιμετωπίζοντας κλασικά μοντέλα -όπως τα Ford Mondeo, Opel Insignia, Toyota Avensis, VW Passat κ.α.- προτάσσοντας την τεχνολογία SkyActiv που συνεπάγεται μειωμένη κατανάλωση και εκπομπή ρύπων δίχως να συμβαδίζει απαραίτητα με το downsizing.
  • Το ενδιαφέρον στην γκάμα των κινητήρων τραβά ο νέος πετρελαιοκινητήρας 2,2 lt με 150 PS και μόλις 105 g/km CO2 ενώ πληροί ήδη τις προδιαγραφές Euro6. Ο δίλιτρος βενζινοκινητήρας SkyActiv G αποδίδει 148 PS και 210 Nm/4.000 rpm ενώ ο μεγαλύτερος 2,5 lt αποδίδει 190 PS και 256 Nm/3.250 rpm (δεν γίνεται ακόμη αναφορά για μικρότερους κινητήρες). Ιδιαίτερο λόγο κάνει η Mazda για το νέο σύστημα ανάκτησης ενέργειας το i-ELOOP αλλά και τα i-stop.
  • Το νέο 6 βασίζεται σε νέα πλατφόρμα που είναι 8% ελαφρύτερη, 30% πιο δύσκαμπτη ενώ ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην μείωση του βάρους (κατά μέσο όρο 100 kg). Το μήκος του αμαξώματος φτάνει τα 4,8 m (είναι 105 mm μακρύτερο από το τωρινό 6) αποτελώντας μία από τις μακρύτερες προτάσεις στην κατηγορία ενώ η εταιρία κάνει λόγο για αυξημένους χώρους.

new-mazda-6-2013-technical-specifications

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!