NEA

Απογοητευτικά αποτελέσματα από τον αμερικανικό HIS!

IHS-CRASH-TEST-3-HONDA-FIT
Καλύτερο όλων αποδείχθηκε το Chevrolet Spark, τα αποτελέσματα για τα Mazda2, Kia Rio, Toyota Yaris και Ford Fiesta ήταν οριακά…

IHS-CRASH-TEST-5-FIAT-500Ο αμερικανικός οργανισμός IHS (Insurance Institute for Highway Safety), που είναι κάτι ανάλογο του Euro NCAP οργάνωσε ένα crash test μικρών και μικρομεσαίων μοντέλων με μια επικάλυψη της τάξης του μόλις 25%. Αυτό σημαίνει πως το μεγαλύτερο ποσοστό των ζωνών παραμόρφωσης στο εμπρός μέρος της δομής των αυτοκινήτων που ελέγχθηκαν δεν μετέχουν στη διαδικασία απορρόφησης της ενέργειας. Υπενθυμίζουμε πως στα στάνταρ τεστ του EuroNCAP το αντίστοιχο ποσοστό επικάλυψης είναι της τάξης του 40% και η ταχύτητα 64 χλμ./ ώρα.

IHS-CRASH-TEST-6-RESULTSΤα αποτελέσματα του συγκεκριμένου crash test ήταν σε γενικές γραμμές απογοητευτικά, καθώς η δομή των περισσοτέρων αυτοκινήτων που ελέγχθηκαν δεν άντεξε στις πολύ μεγάλες δυνάμεις που ασκήθηκαν. Καλύτερο όλων αποδείχθηκε το Chevrolet Spark, τα αποτελέσματα για τα Mazda2, Kia Rio, Toyota Yaris και Ford Fiesta ήταν οριακά, ενώ για τα Mitsubishi Mirage (Space Star στην Ευρώπη), Nissan Versa, Toyota Prius C, Hyundai Accent, Fiat 500 and Honda Fit (Jazz) ήταν κρίσιμα. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως το IHS δεν έχει βαθμολογία όπως το EuroNCAP αλλά τέσσερις χαρακτηρισμούς (καλό, αποδεκτό, οριακό, φτωχό), όπως μπορείτε να δείτε και στον πίνακα αποτελεσμάτων που ακολουθεί.

Με τη συνεργασία του carzine.gr

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!