NEA

Περισσότερα για το νέο Renault Twingo [vid]

Μετά την επίσημη παρουσίασή του στη Γενεύη δόθηκαν περισσότερες φωτογραφίες καθώς και σχετικά βίντεο για το νέο Twingo το οποίο περιμένουμε τον Οκτώβριο…

Αν μη τι άλλο όποιος θελήσει να αποκτήσει τους επόμενους μήνες ένα αυτοκίνητο πόλης θα έχει να …λύσει ένα μικρό γρίφο μιας και οσονούπω α έρχεται το νέο Hyundai i10 και αργότερα η τριάδα των Citroen C1/Peugeot 108/Toyota Aygo. Τον τελευταίο λόγο θα έχει από το φθινόπωρο -ίσως το πιο στιλάτο όλων- νέο Renault Twingo που προσεγγίζει περισσότερο το μοτίβο του Fiat 500.

Ένα στοιχείο που κάνει όμως το νέο Twingo ακόμη πιο ξεχωριστό είναι η διάταξη με τον κινητήρα και την κίνηση στον πίσω άξονα. Κάτι τέτοιο εξασφαλίζει περισσότερο χώρο για τους επιβάτες για ένα όχημα μήκους 3,59 μέτρων ελέω και του κοντύτερου καπό, σύμφωνα με τους ανθρώπους της Renault.

Ταυτόχρονα το μεταξόνιο στα 2,49 μέτρα είναι μακρύτερο ενώ όταν πέσουν τα καθίσματα δημιουργείται επίπεδος χώρος φόρτωσης μήκους 1,35 μέτρων. Με τις πλάτες των πίσω καθισμάτων στην θέση τους το πορτμπαγκάζ προσφέρει 210 λίτρα για τις αποσκευές ενώ στα συν της ευελιξίας τάσσονται και τα 8,65 μέτρα κύκλου στροφής.

Όπως μας έχει συνηθίσει η γαλλική εταιρία από το Clio, έτσι και στο Twingo θα υπάρχουν διάφοροι συνδυασμοί εξατομίκευσης με μεγάλη γκάμα σε ότι αφορά στα χρώματα. Από το νεανικό αισθητικά ταμπλό ξεχωρίζει το μεγάλο ταχύμετρο με ενσωματωμένη την ψηφιακή οθόνη, η μεγάλη οθόνη αφής ενώ τα χειριστήρια για τον κλιματισμό μοιάζουν εύτακτα τοποθετημένα.

Η βασική έκδοση του Twingo είναι η SCe 70 με ατμοσφαιρικό 3κύλινδρο κινητήρα 1.000 κ.εκ. που αποδίδει 70 ίππους/91 Nm και προαιρετικά συνδυάζεται με σύστημα start/stop. Για τους …απαιτητικούς υπάρχει η τούρμπο έκδοση TCe με τον 3κύλιδνρο των 900 κ.εκ. με ισχύ 90 ίππους/135 Nm, στάνταρ start/stop και χαρτογράφηση προσαρμοσμένη στον αστικό χαρακτήρα του Twingo.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!