NEA

H Opel ετοιμάζει το αντί-Twingo.

Opel-Agila_2008_1000

Η γερμανική εταιρία προγραμματίζει την είσοδό της στην μικρή κατηγορία με ένα μικρότερο και φτηνότερο μικρό από το Adam…

Μετά τον επερχόμενο διωγμό της Chevrolet από την Ευρώπη προς τα τέλη του χρόνου το συμπαθητικό Spark θα αφήσει ένα κενό για την GM και συγκεκριμένα για την Opel που αποζητά ένα «μικρό» για να αντιμετωπίσει το νέο Renault Twingo αλλά και την τριάδα Citroen C1/Peugeot 108/Toyota Aygo. Ένα διαφορετικό «μικρό» από το ακριβότερο Adam που από πλευράς πωλήσεων κινείται στην σκιά του Fiat 500.

Το παρεξηγημένο Agila που κατασκευάζετε από το 2007 στο εργοστάσιο της Suzuki στην Ουγγαρία δεν γνώρισε ποτέ αυτό που πραγματικά του άξιζε καθώς αποτελούσε μια δεύτερη επιλογή. Αυτή την φορά όμως οι άνθρωποι της Opel έχουν την βάση από το Spark για να φτιάξουν ένα αξιόλογο, πρακτικό μίνι που θα αντιμετωπίσει και την άλλη τριάδα, αυτή των Skoda Citigo/Seat Mii/VW up!.

Μία λεπτομέρεια που είχε περάσει με ψιλά γράμματα είναι πως η Opel είχε προσχωρήσει σε ένα αρχικό πλάνο που προέβλεπε την συμπαραγωγή ενός κουαρτέτου με τον όμιλο PSA και την Toyota. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν προχώρησε αλλά πλέον η γερμανική εταιρία έχει και μικρά 3κύλινδρα μοτέρ ως βασικό συστατικό για την κατανάλωση. Αρκεί να μην το παρακάνουν με το βάρος (σ.σ. βλέπε Meriva και Insignia) καθώς αυτό είναι κατά την γνώμη μας που εν μέρει επιβαρύνει σημαντικά το έργο των αποδοτικών της μοτέρ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!