NEA

Ιδού τα νέα Smart Fortwo & Forfour [vid]

Next-gen Smart ForTwo

Με λίγη παραπάνω φαντασία μπορεί κανείς να πάρει μία εικόνα από τα νέα Smart που θα λανσαριστούν στην ευρωπαϊκή αγορά τέλη του χρόνου…

Σταδιακά στην επιφάνεια θα έρχονται νέα στοιχεία για τα καινούργια Smart Fortwo και Forfour τα οποία εκτός απροόπτου θα κάνουν πρεμιέρα τον Οκτώβριο στο Παρίσι. Για την ώρα θα πρέπει να αρκεστείτε στις φωτογραφίες και το βίντεο με το καμουφλάζ αλλά μπορεί κανείς να διακρίνει πως το Fortwo θα διατηρήσει το χαρακτηριστικό του σχήμα με το μήκος να μην ξεπερνά τα 2,7 μέτρα.

Αντίθετα, το Forfour θα είναι αρκετά μεγαλύτερο και θα ξεπερνά τα 3,5 μέτρα μιας και θα έχει τέσσερις πόρτες και δύο πίσω ανεξάρτητες θέσεις για τους επιβάτες. Πάντως, και τα δύο μοντέλα θα είναι αρκετά φαρδιά ενώ το 70% των μηχανικών μερών και των εξαρτημάτων θα προέρχονται από το νέο Renault Twingo. Έτσι, θα υπάρχουν δύο βενζινοκίνητες 3κύλινδες εκδόσεις με τον ατμοσφαιρικό 1.000 cc να αποδίδει 70 ίππους ενώ η τούρμπο έκδοση 900 cc θα αποδίδει 90 ίππους.

Βασικό χαρακτηριστικό θα είναι η διάταξη «RR» (rear-engine/rear-wheel ή πίσω κινητήρας/πίσω κίνηση) με κιβώτια με πέντε σχέσεις. Όσον αφορά στην κάμπριο και στην ηλεκτρική έκδοση του Fortwo, αυτές θα συνεχίσουν να πωλούνται παράλληλα με τη νέα γενιά έως ότου επέλθει και για αυτά πλήρης ανανέωση. Όσον αφορά για την ντίζελ έκδοση δεν προβλέται κανένα πλάνο συνέχισης της παραγωγής…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!