ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέα συστήματα ασφαλείας από την Toyota

toyota new safety pack (7)

Η ιαπωνική εταιρία ετοιμάζεται να λανσάρει νέα πακέτα ασφαλείας για τα μοντέλα της που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο έτος…

Πλέον ακόμη και αυτοκίνητα πόλης αρκετών ευρωπαϊκών κατασκευαστών εξοπλίζονται με ηλεκτρονικά συστήματα πρόληψης και αποφυγής σύγκρουσης με άλλα οχήματα, αντικείμενα ή και με πεζούς. Αρκετές ιαπωνικές εταιρίες ακολουθούν την τάση των πραγμάτων, με την Toyota να ανακοινώνει νέα συστήματα για τα Aygo και Yaris, ενώ ακόμη πιο προηγμένα θα δούμε στα νέα Auris (facelift) και Avensis (νέα γενιά) που θα λανσαριστούν τέλη του έτους.

toyota new safety pack (4)Το όλο πακέτο ονομάζεται «Safety Sense» και περιλαμβάνει σύστημα προειδοποίησης και αποφυγής με προπορευόμενο όχημα, σύστημα προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας, σύστημα προειδοποίησης για όχημα στην «νεκρή» γωνία του καθρέπτη. Τα μεγαλύτερα μοντέλα (Corolla, Auris, Avensis) θα έχουν και σύστημα που θα διορθώνει την πορεία σε περίπτωση απόκλισης από την λωρίδα κυκλοφορίας., όπως και ραντάρ/κάμερα με αυτόματη αναγνώριση σημάτων, αυτόνομου φρεναρίσματος κ.α.

Στόχος της Toyota είναι το όλο πακέτο να είναι στάνταρ στα μεγαλύτερα της μοντέλα και μέχρι τα τέλη του έτους να είναι διαθέσιμο σαν επιλογή στο 70% της γκάμας και αργότερα στα RAV4 (στο facelift) και Prius (στη νέα γενιά).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!