NEAΔΙΑΦΟΡΑ

Dieter Zetsche: “Οι πελάτες μας εμπιστεύονται περισσότερο το diesel από τους πολιτικούς”

Το αφεντικό της Mercedes επισήμανε πρόσφατα σε συνέντευξη του πως ο περιορισμός του CO2 είναι ίσως σημαντικότερος από την εκπομπή των NOx.

Όπως είχαμε γράψει πρόσφατα η ποσοστιαία αναστροφή στις πωλήσεις επιβατικών μοντέλων και η απώλεια της κυριαρχίας των diesel είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της εκπομπής του διοξειδίου του άνθρακα. Και σε μία περίοδο που όλοι κράζουν το ντίζελ έρχεται ο ίδιος ο Dieter Zetsche να πει πως το CO2 είναι πολύ μεγαλύτερο ζήτημα αφού επιβαρύνει συνολικά το περιβάλλον (και το φαινόμενο του θερμοκηπίου) σε σχέση με τα NOx που δρουν στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Μάλιστα ο Zetsche αναφέρει στο βρετανικό Autocar πως οι πελάτες της μάρκας του εμπιστεύονται περισσότερο την πετρελαιοκίνηση από τους πολιτικούς, μιας και το 2017 η Mercedes πούλησε συνολικά περισσότερα πετρελαιοκίνητα απ’ ότι βενζινοκίνητα. Εδώ θα μπορούσε να πει κανείς πως ο Zetsche φυσικά και θέλει τα diesel ώστε από το 2021-2022 που θα ισχύσει η νέα νόρμα για το μέσο όρο CO2 να βρεθεί η εταιρία του προετοιμασμένη.

Ακόμη και έτσι πάντως αυτή η παράλογη δαιμονοποίηση για το diesel αρχίζει να ξεθυμαίνει όσο οι κατασκευαστές ανακοινώνουν νέα μοτέρ με ορίζοντα δεκαετίας. Στο κάτω-κάτω της γραφής από την στιγμή που τα νέα μοτέρ πληρούν την προδιαγραφή EU6 και οι ρύποι τους μετριούνται και σε πραγματικές WLTP & RDE συνθήκες κίνησης γιατί να μην υπάρχει η επιλογή στα ντίζελ; Όσο για τους κατασκευαστές (με εξαίρεση την Toyota που επενδύει πλήρως στα υβριδικά) που τα διακόπτουν ή τα καταργούν από την γκάμα τους προφανώς και η ευρωπαϊκή αγορά να μην ήταν ποτέ στις προτεραιότητες τους.

Αλήθειες και ψέματα για τα ντίζελ αυτοκίνητα [blog]

Τι είναι ο κύκλος μετρήσεων WLTP και σε τι διαφέρει από τον NEDC; [blog]

Αλήθειες και ψέματα για τα ντίζελ αυτοκίνητα [blog]

Αλήθειες και ψέματα για τα ντίζελ αυτοκίνητα [blog]

Αλήθειες και ψέματα για τα ντίζελ αυτοκίνητα [blog]

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!