NEA

Τα πρώτα επίσημα στοιχεία για το Skoda Scala [vid]

Οι Τσέχοι έχουν βάλει ως στόχο να κάνουν την υπέρβαση στην κατηγορία του Golf και να μπουν σφήνα με ένα ποιοτικότερο από το προς αντικατάσταση Rapid.

Περίπου ενάμιση μήνα μετά την παρουσίαση του πρωτότυπου Vision στο Παρίσι η Skoda δεν χάνει χρόνο και ανακοινώνει τα πρώτα επίσημα στοιχεία που περιλαμβάνουν φωτογραφίες με καμουφλάζ καθώς και ένα βίντεο. Το Scala θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη άνοιξη στην ευρωπαϊκή αγορά και θα βασίζεται στην πλατφόρμα A0 MQB. Θα τοποθετείται πάνω από το Fabia και κάτω από το Octavia στοχεύοντας στα Ford Focus, Hyundai i30, Kia Ceed, Toyota Corolla κ.α.

To μήκος του αμαξώματος είναι στα 4,362 μέτρα και το πλάτος στα 1,793 μέτρα, κάτι που σημαίνει πως το Scala είναι ελαφρώς πιο μακρύ και πιο φαρδύ από το VW Golf.  Πάντως οι χώροι αναμένονται σημαντικά μεγαλύτεροι χάρη στο μεταξόνιο των 2,469 μέτρων και ενδεικτικό αυτών αποτελεί το πορτμπαγκάζ των 467 λίτρων που εκτοξεύεται στα 1.410 όταν τα πίσω καθίσματα αναδιπλωθούν. Σχετικά με την σχεδίαση του ταμπλό αναμένεται να υιοθετηθεί το στιλ από τα Octavia και Karoq όπου στο κέντρο θα υπάρχει μία οθόνη αφής 12,3 ιντσών στην κορυφαία έκδοση εξοπλισμού.

Η Skoda αναφέρει πως η γκάμα των πέντε εκδόσεων κινητήρων θα περιλαμβάνει τους κινητήρες 1.0 TSI, 1.5 TSI και τον diesel 1.6 TDI με ισχύ από 90 ίππους και 150 στην κορυφαία όταν θα υπάρχουν επιλογές σε σαζμάν με 5 ή 6 σχέσεις και διπλόδισκα DSG-7. Όλοι οι κινητήρες θα είναι turbo με άμεσο ψεκασμό, φίλτρα μικροσωματιδίων, start/stop, ανάκτηση ενέργειας, ενώ θα υπάρχει και έκδοση με φυσικό αέριο (η 1.0 TGI από το Seat Arona). Η πλήρης αποκάλυψη του Skoda Scala θα γίνει τον Δεκέμβριο και έως τότε θα ακολουθήσουν και άλλα teaser στοιχεία.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!