NEA

To επόμενο Honda HR-V θα είναι από εξηλεκτρισμένο έως ηλεκτρικό!

H ιαπωνική εταιρία ολοκλήρωσε την παραγωγή της τρέχουσας γενιάς του HR-V που αποχαιρετά τους κινητήρες καύσης στην μη υβριδική τους μορφή.

Έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα το νέο Civic που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021 (στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο) θα είναι το τελευταίο μοντέλο της Honda που δεν θα έχει κάποια βαριά εξηλεκτρισμένη τεχνολογία. Τουλάχιστον αυτό θα ισχύει για το Type R αφού οι πιο πρόσφατες πληροφορίες αναφέρουν πως θα διατηρηθεί η αγνή τωρινή συνταγή με τον δίλιτρο των 320+ ίππων.

Ωστόσο, από το 2022 και μετά όλα τα νέα Honda θα είναι βαριά εξηλεκτρισμένα ή ηλεκτρικά. Χαρακτηριστικό είναι το HR-V που ξεκίνησε την πορεία του με τον εξαιρετικό diesel στα 1.600 κ.εκ. και τον ατμοσφαιρικό βενζίνης στα 1.500 κ.εκ. Αλλά στη νέα γενιά του μοντέλου δεν θα υπάρχει κανένας από τους παραπάνω κινητήρες. Και αυτό επειδή το νέο HR-V, που θα κυκλοφορήσει αρχές 2022, θα έχει κάποια heavy-duty υβριδική έκδοση (από το Jazz Hybrid ή το CR-V Hybrid).

Φυσικά θα έχει και μία πλήρως ηλεκτρική, ενώ διαφαίνεται προφητικό το Everus VE-1 που κυκλοφορεί εδώ και δύο χρόνια στην αγορά της Κίνας. Μάλιστα, το νέο ηλεκτρικό HR-V θα έχει έναν άμεσο αντίπαλο, αυτόν που ετοιμάζει η Toyota, δίχως να ξεχνάμε πως σε λίγο η κατηγορία θα πλημμυρίσει με σχετικά SUV EV.

Σχεδιαστικά το νέο HR-V θα διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό την αιχμηρή αισθητική του τωρινού μοντέλου με ένα πιο κουπέ στιλ και διανθισμένο με στοιχεία από το νέο Civic. Και περισσότερο στο εσωτερικό όπου θα συνδυαστεί μία μίνιμαλ αύρα με high-tech γνωρίσματα από το Honda e. Περισσότερα θα έχουμε να πούμε μέσα στη χρονιά.

upd: H Honda ανακοίνωσε επίσημα teaser για το νέο HR-V e:HEV που θα παρουσιαστεί επίσημα στις 18 Φεβρουαρίου.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!