MUST_READNEAΧΡΗΣΤΙΚΑ

Ξέρετε τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση ατυχήματος;

Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση ατυχήματος; Μπορεί οι περισσότεροι οδηγοί και ιδιοκτήτες οχημάτων να γνωρίζουν πως θα αντιδράσουν σε περίπτωση ατυχήματος, ωστόσο υπάρχουν λεπτομέρειες που θα μας βγάλουν από κακοτοπιές και καλό είναι να έχουν τα παρακάτω υπόψη. 

Σε περίπτωση ατυχήματος θα πρέπει:

  • Να ειδοποιήσετε τηλεφωνικά την υπηρεσία “φροντίδας ατυχήματος” που έχουν σήμερα οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες, προκειμένου να σας βοηθήσουν στις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσετε.
  • Σε περίπτωση που υπάρχει τραυματισμός να ειδοποιήσετε την αστυνομική αρχή.
  • Να συμπληρώσετε με τον οδηγό του άλλου εμπλεκομένου οχήματος τη φιλική δήλωση, η οποία θα διευκολύνει ούτως ή άλλως την εφαρμογή του φιλικού διακανονισμού εφόσον και οι δύο ασφαλιστικές εταιρίες συμμετέχουν σ’ αυτόν.
  • Εάν δεν έχετε ή δεν καλέσατε την “φροντίδα ατυχήματος”, θα πρέπει να θυμηθείτε μέσα σε οκτώ (8) εργάσιμες ημέρες να γνωστοποιήσετε το ατύχημα στην ασφαλιστική σας εταιρία, όπως προβλέπει ο νόμος.
  • Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να φροντίζετε ιδιαίτερα για την καταγραφή του αριθμού κυκλοφορίας του άλλου οχήματος που εμπλέκεται στο ατύχημα, της ασφαλιστικής εταιρίας του, καθώς και των στοιχείων ταυτότητας και κάθε άλλου χρήσιμου στοιχείου του άλλου οδηγού / ιδιοκτήτη (π.χ. ονοματεπώνυμο οδηγού/ ιδιοκτήτη, διεύθυνση, τηλέφωνα κ.λπ.), καθώς και τα στοιχεία τυχόν μαρτύρων που παρευρίσκονται στον τόπο του ατυχήματος.

Εάν υπάρχει τραυματισμός, θα πρέπει οπωσδήποτε να φροντίσετε ώστε να παρασχεθεί άμεσα η αναγκαία βοήθεια ειδοποιώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες. Θυμηθείτε ότι δεν μετακινούμε τον βαριά τραυματισμένο και δεν βγάζουμε το κράνος από τον επιβαίνοντα δικύκλου. Μένουμε στον τόπο του ατυχήματος μέχρι να επιληφθεί η Τροχαία. 
Θυμηθείτε επίσης να καταγράψετε τα στοιχεία ταυτότητας του τραυματία και το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε, διότι θα σας ζητηθούν από την ασφαλιστική σας εταιρία.

Γιατί δεν αφήνω το αμάξι μου ανασφάλιστο;

Με την Ασφάλιση Αυτοκινήτου φροντίζετε για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των συνεπειών ενός πιθανού τροχαίου ατυχήματος, αλλά και για την εκπλήρωση της νομικής υποχρέωσής σας να έχετε το όχημά σας ασφαλισμένο. Η Ασφάλιση Αυτοκινήτου αφορά στην ασφάλιση κάθε τύπου οχήματος. Οι καλύψεις της διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: την υποχρεωτική κάλυψη – την οποία όλα τα οχήματα πρέπει να διαθέτουν από τον νόμο – και τις προαιρετικές καλύψεις, που συμπληρώνουν την υποχρεωτική κάλυψη, σύμφωνα με την ΕΑΕΕ.

Αυτά τα διάβασες;

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!