NEA

BMW, πάει για «οκτάρα»!

BMW-Pininfarina-Gran-Lusso-Coupe (8)

Η βαυαρική εταιρία αποκαλύπτει ένα concept car το οποίο μπορεί να αποτελέσει την βάση για την επιστροφή της σειράς 8…

Σχεδιασμένο σε συνεργασία με τον σχεδιαστικό οίκο Pininfarina, το Gran Lusso είναι ένα πρωτότυπο μοντέλο με πολυτελή GT χαρακτήρα και τετραθέσια διάταξη στο εσωτερικό. Βασίζεται σε μεταποιημένη εκδοχή της πισωκίνητης πλατφόρμας της σειράς 7 και για την περίσταση εξοπλίζεται με τον 6λίτρο τούρμπο V12 κινητήρα της BMW 760i.

Tο BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe, όπως είναι η πλήρης ονομασία του μοντέλου, είναι διθέσιο και όπως είπαμε παραπέμπει περισσότερο σε ένα προπομπό της σειράς 8 παρά σε μία κουπέ εκδοχή της μικρότερης σειράς 7. Ένα μοντέλο που θα μπορεί να αντιμετωπίσει π.χ. την Bentley Continental GT και παράλληλα «μια ναυαρχίδα που θα στέλνει ένα μήνυμα που θα λέει πως το μέλλον δεν ανήκει μόνο στα ηλεκτροκίνητα αλλά και σε παραδοσιακά αυτοκίνητα που βγάζουν συναίσθημα».

BMW, πως θα είναι η νέα Μ3;

Το σίγουρο είναι, πάντως, πως για την πολυπληθή γκάμα της BMW δεν θα αποτελέσει πρόβλημα η μελλοντικά παραγωγή ενός μοντέλου π.χ. το 2015 τεκμηριώνοντας ως ένα σημείο τις φήμες για την εμφάνιση της καυτής Μ8. Αξίζει να σημειωθεί πως η BMW είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται με τον Pininfarina καθώς τα τελευταία χρόνια συχνός πελάτης των Βαυαρών o οίκος Zagato με πιο πρόσφατο παράδειγμα μία αντίστοιχη έκδοση της Ζ4.

Zagato Volpe, το μικρότερο EV στον κόσμο!

Κωνσταντίνος Ζωγλοπίτης

Ο άνθρωπος που σφίγγει τα χαληνάρια κάθε φορά που το καρότο χαλαρώνει. Πνεύμα και ηθική!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!