NEA

Laraki Epitome, «λαβράκι» από το Μαρόκο!

Laraki Epitome V8 1750 HP (5)

Το Laraki Epitome βασίζεται στα μηχανικά μέρη της Corvette C6, η ισχύς του φτάνει τους 1.750 PS και η τιμή τα $2.000.000…

Πέρα από τα ταπεινά μοντέλα παραγωγής κινείται μια μικρότερη αγορά, αυτή των μεταποιημένων -από μικρές εταιρίες- supercar. Περισσότερο γνωστές εταιρίες όπως η Spyker ή η Wiesmann (που πρόσφατα πτώχευσε) και λιγότερο όπως οι Vulcano, Bulleta, Vuhl, W Motors, Tushek, Hennessey, Monte Carlo, Galphin κ.α. χρησιμοποιούν μηχανικά μέρη και κινητήρες από γνωστούς κατασκευαστές (π.χ. Lotus, Mercedes, Ford κ.α.).

Ο Adbesslam Laraki είναι ένας από τους δεκάδες που προσπαθούν να πιάσουν λαυράκι πουλώντας ανάλογου χαρακτήρα εντυπωσιακά αυτοκίνητα. Ο Μαροκινός σχεδιαστής του οποίου η βασική απασχόληση είναι τα πολυτελή γιότ έστησε την εταιρία Laraki στο Μαρόκο το 1999. Μετά από δύο αποτυχημένα project, το Fulgura με σασί Lamborghini Diablo και κινητήρα Mercedes V12 και το Borak ξανά με το ίδιο μοτέρ, η εταιρία του έκλεισε.

Ωστόσο, ο Laraki δεν το έβαλε κάτω και τέλη Αυγούστου επέστρεψε στο Pebble Beach (την Μέκκα των supercars στην Καλιφόρνια, εκεί παρουσιάστηκε και η BMW M4) παρουσιάζοντας το πομπώδες Laraki Epitome. Ένα φανταχτερό supercar χτισμένο στο σασί της Corvette C6 με τον V8 7.0 να συνδυάζεται με διπλή υπερτροφοδότηση. Στη νορμάλ λειτουργία του το μοτέρ αποδίδει 1.200 PS αλλά υπάρχει και ένα δεύτερο ρεζερβουάρ με αμόλυβδη 110 οκτανίων που με την κατάλληλη χαρτογράφηση η ισχύς ανέρχεται στους 1.750 PS!

Ο Laraki θα κατασκευάσει μόλις εννέα Epitome και για το καθένα ζητά περίπου 2 εκ. δολάρια. Σίγουρα κάπου κάποιοι θα γλυκαίνονται στην ιδέα να προσθέσουν ένα από τα εννέα όλα κιόλα Epitome στην συλλογή τους έστω και αν δεν πρόκειται για «λαυράκι»…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!