ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Audi, σε πρώτο πλάνο το ταμπλό του νέου ΤΤ!

Audi new MMI system CES 2015 TT virtual cockpit (3)

Η γερμανική εταιρία πρόκειται να υιοθετήσει πλήρως ψηφιακές ενδείξεις και μεγαλύτερες οθόνες υγρών κρυστάλλων στα επόμενα μοντέλα της ξεκινώντας από το νέο TT…

Στην έκθεση ηλεκτρονικών CES η Audi κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας αφού μετά το Coupe Laserlight και την ανακοίνωση της επέκτασης της συνεργασίας της με την Google παρουσίασε το ταμπλό και τον πίνακα οργάνων του νέου TT το οποίο θα κυκλοφορήσει στην διάρκεια του 2014.

Η είδηση έχει να κάνει με το γεγονός πως ο πίνακας είναι πλήρως ψηφιακός και αποτελείται από μία μεγάλη οθόνη 12,3 ιντσών με δύο θεματικές απεικονίσεις: την γνωστή και κλασική διάταξη με το ταχύμετρο και το στροφόμετρο και την επιπλέον infotainment στην οποία τα δύο όργανα συρρικνώνονται για να δώσουν χώρο σε άλλες λειτουργίες όπως τον χάρτη του συστήματος πλοήγησης.

Πρόκειται για μία εντυπωσιακή και ασυνήθιστη λειτουργία που την συναντά κανείς σε πολυτελείς και πανάκριβες λιμουζίνες (π.χ. στη νέα S-Class) την οποία όμως θα συνηθίσουμε στο μέλλον αφού όλο και περισσότερα μοντέλα θα διαθέτουν ψηφιακά κομφόρ (υπενθυμίζεται πως το πρώτο προσιτό μοντέλο με πλήρως digital πίνακα είναι το Volvo V40).

H Audi, πάντως, κάνει μία ακόμη καινοτομία όσον αφορά στο εσωτερικό του επερχόμενου TT και τους αεραγωγούς. Φαινομενικά μοιάζουν με την τριπλέτα που υπάρχει και στο νέο Α3 αλλά στο κέντρο τους έχουν μικρές οθόνες που είναι και τα χειριστήρια του συστήματος κλιματισμού. Πραγματικά, μία έξυπνη λύση που συνάδει με την μινιμάλ αισθητική που συναντάμε στα σύγχρονα μοντέλα της Audi.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!