BLOGNEAΜιχάλης Κατωπόδης

Ford Performance, μία ημέρα μακριά από το γραφείο… [blog]

Mustang GT, Focus RS, βενζίνη και πολλά, πολλά σετ ελαστικά. Η Ford αποφάσισε να μας βγάλει από τη ρουτίνα της καθημερινότητας…

Με την Αθήνα στους 37 βαθμούς κελσίου, κάθε άλλο παρά είναι ευχάριστο να καίγεται κανείς στο πύρωμα των τσιμέντων ενός αεροδρομίου. Ας όψεται όμως η πρόσκληση της Ford, που αφού ολοκλήρωσε μία επιτυχημένη, πανευρωπαϊκή παρουσίαση για τους ανθρώπους της, αποφάσισε να δώσει λίγη χαρά και σε μας, τους δημοσιογράφους του ειδικού τύπου. Όπως έλεγε και η πρόσκληση, «την Τετάρτη 28 Ιουνίου σας περιμένουμε στο Ελληνικό για να οδηγήσετε το Focus ST, τη Ford Mustang και το Focus RS σε μία εκδήλωση σχεδιασμένη για να σας συναρπάσει!». Και, πράγματι, έτσι ήταν.

Φτάνοντας στις εγκαταστάσεις του Driving Academy, ένα σμάρι από Focus ST και Focus RS, Mustang και Mustang GT ήταν εκεί, παραταγμένο προς επιθεώρηση. Καφές, φιλική κουβεντούλα με παλαιούς συναδέρφους και ένα γρήγορο αλλά χαλαρό briefing από τους ιθύνοντες για το τι μέλλει γενέσθαι. Σε γενικές γραμμές, δεν θα το χαρακτήριζα track day, παρά μάλλον fun day. Με γενική αρχή το «πάρτε τα και ευχαριστηθείτε τα», πόσο κακά μπορεί να ξεκινήσει μία μέρα; (παύση για ειρωνεία)

Θα πρέπει, βέβαια, να ομολογήσω ότι στο παρελθόν είχα οδηγήσει όλα τα προαναφερόμενα οχήματα, στα πλαίσια των δοκιμών του caroto.gr. Παρόλα αυτά, όσες ώρες και να περάσεις μαζί τους δεν είναι αρκετές. Πόσο μάλλον αν το μενού περιλαμβάνει power sliding με την οκτακύλινδρη Mustang, σε βρεγμένο skid pad, γρήγορους γύρους με το «πισταδόρικο» RS σε μία ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή, στις αλάνες του αεροδρομίου και ένα χρονομετρημένο τεστ σε άλλη διαδρομή, με το Focus ST.

Δεν ξέρω για τη δική σας καθημερινότητα, σε ο,τι αφορά όμως τη δική μου, καθιστική, ρουτίνα του γραφείου, αυτή η εκδήλωση ήταν σαν να μπήκε το επίδομα αδείας νωρίτερα… Μετά από αρκετές πλαγιολισθήσεις με απενεργοποιημένα ESP, καμένα λάστιχα και ιδρώτα, που δεν ήξερες αν είναι από τη ζέστη ή από την έξταση, καταλήγω στα εξής. Α) όσο και αν περνάν τα χρόνια και ηρεμεί ο άνθρωπος, με το κατάλληλο ερέθισμα μπορεί να ξαναλάμψει η ματιά του. Β) Η Ford ξέρει να βγάζει αυτοκίνητα. Είτε για πίστες, είτε για μπάντες, οι άνθρωποι είναι ξεκάθαρα αυτοκινητάδες, που σέβονται την ιστορία τους και δεν βγάζουν μοντέλα με βάση τις επιταγές του marketing. Γ) Θα το ξανάκανα ευχαρίστως. Αρκεί την επόμενη φορά να φέρουν και το GT!

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!