NEA

Το νέο Audi A3 δεν θα έχει κάμπριο έκδοση, αλλά θα έχει μία Allroad!

Τον Σεπτέμβριο και στην έκθεση της Φρανκφούρτης θα παρουσιαστεί η νέα γενιά του Audi A3.

Μια από τις σημαντικότερες πρεμιέρες στην γερμανική έκθεση θα είναι αυτή του νέου Audi A3 που θα αντιμετωπίσει την Mercedes A-Class και την BMW 1. Το νέο A3 θα τοποθετείται πάνω από το A1 και κάτω από το Q3. Από αυτά τα δύο μοντέλα θα δανειστεί τα σχεδιαστικά στοιχεία, τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό (με ψηφιακές οθόνες κ.α.). Εξωτερικά το νέο A3 θα υιοθετεί το στιλ του A1, εσωτερικά του Q3.

Το νέο A3 θα κυκλοφορήσει προς τα τέλη του 2019 με αρχές του 2020 και θα έχει μόνο πεντάθυρες (hatchback) και τετράθυρες (sedan) εκδόσεις. Τόσο οι τρίθυρες όσο και οι κάμπριο καταργούνται λόγω μειωμένου αγοραστικού ενδιαφέροντος. Πάντως, η Audi σχεδιάζει να έχει στην γκάμα της μία A3 Allroad έκδοση με crossover χαρακτηριστικά που θα αντιμετωπίσει τη νέα Mercedes GLA (που θα παρουσιαστεί επίσης στην Φρανκφούρτη).

Το νέο A3 θα βασίζεται στην MQB II, κάτι που σημαίνει πως θα δούμε mild hybrid εκδόσεις αλλά και plug-in υβριδικές. Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει κινητήρες βενζίνης (1.0 TSI, 1.5 TSI, 2.0 TSI) με τις μεγαλύτερες εκδόσεις να έχουν ήπιο υβριδικό σύστημα 48V με ηλεκτρικό boost για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Θα υπάρξουν και εκδόσεις ντίζελ (δίλιτρες με mild hybrid σύστημα 12V) όπως και φυσικού αερίου.

Αργότερα και προς τα μέσα του 2020 θα δούμε και την γνωστή plug-in υβριδική έκδοση A3 E-Tron. Από το 2021 θα λανσαριστεί το S3 (με δίλιτρο μοτέρ) και το κορυφαίο επίσης τετρακίνητο RS3 (με πεντακύλινδρο 2,5 λίτρων και ισχύ στα +400 άλογα). Στο νέο RS3 η τετρακίνηση θα έχει «πισωκίνητα» χαρακτηριστικά αλλά και drift mode όπως είχε γίνει για πρώτη φορά στο Ford Focus RS.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!