NEA

Το επόμενο Toyota Aygo θα είναι ηλεκτρικό!

Το τέλος της συνεργασίας με τον όμιλο PSA σηματοδοτεί μια νέα ηλεκτρική εποχή για τα μικρά αυτοκίνητα πόλης.

Το Toyota Aygo, μαζί με τα Citroen C1 και Peugeot 108, θα συνεχίσουν να παράγονται στο εργοστάσιο στην Τσεχία έως το 2021. Έπειτα το εργοστάσιο στο Kolin θα περάσει στα διαχείριση της Toyota με δυνατότητα ετήσιας παραγωγικότητας έως 300.000 αυτοκίνητα το χρόνο.

Ο CEO της Toyota, ο Johan Van Zyl, δήλωσε στο βρετανικό Autocar πως το επόμενο Aygo θα πρέπει να είναι ηλεκτρικό και πως τώρα είναι το μοναδικό μοντέλο στην γκάμα που δεν έχει υβριδική έκδοση. Πάντως, δεν αποκλείεται το νέο Aygo να συνεχίσει τόσο ως συμβατικό όσο και ως ηλεκτρικό.

Ήδη η Opel η Ford έχουν αποχωρήσει από την κατηγορία με τον όμιλο VW να συνεχίζει ηλεκτρικά στην επόμενη γενιά των VW up!/ Seat Mii/ Skoda Citigo. Παράλληλα η Fiat μελετά το ενδεχόμενο το Panda να μην έχει αντικαταστάτη.

Έτσι όπως έχουν τα πράγματα από τις ελάχιστες εταιρίες που έχουν παρουσιάσει συμβατικό μικρό νέο αυτοκίνητο είναι η Hyundai με το i10 και έπεται η Kia με το νέο Picanto. Δίχως να ξεχνάμε το φτηνότερο Mitsubishi Space Star. Και όπως έχουμε γράψει τα αυτοκίνητα των 10.000 ευρώ αποτελούν παρελθόν…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!