NEA

H νέα μικρή Mercedes θα πετάξει το γάντι στο BMW i3

Εδώ και καιρό υπάρχουν οι φήμες για μια μικρή Mercedes και μέσω της ηλεκτροκίνησης φαίνεται πως έφτασε η ώρα της.

Το νέο μοντέλο της Mercedes θα τοποθετείται κάτω από την A-Class και θα έχει έναν αστικό πρωτίστως χαρακτήρα ως ένα μοντέλο που θα τοποθετείται απέναντι στο Audi A1 και στο Mini. H βάση θα είναι μια πιο μαζεμένη εκδοχή του πλαισίου της A-Class και θα έχει τρεις πόρτες, έχοντας αρκετά κοινά στοιχεία με την EQA Concept του 2017. Θα υπάρξει και ένα crossover στο πρότυπο της GLA για το 2023.

Ωστόσο, όλα αυτά μου ακούγονται κάπως ξεπερασμένα στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Για παράδειγμα, δεν θα μου προκαλούσε καθόλου έκπληξη αν αυτή η μικρή Mercedes ήταν αποκλειστικά ηλεκτρική και να τοποθετείται κάτω από την EQA ως αντίπαλος και του αειθαλούς BMW i3.

Ειδικότερα όταν η βάση υπάρχει έτοιμη από την Geely που δεν θα φορεθεί μόνο στα νέας γενιάς Smart, αλλά και στο νέο βασικό ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo. Άλλωστε, ανάμεσα στην Daimler και στους Κινέζους υπάρχει πολύ στενή μηχανολογικά συνεργασία σε επίπεδο κινητήρων καύσης. Γιατί όχι και στα ηλεκτρικά;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!