NEA

Τα κινεζικά αυτοκίνητα θα αλλάξουν τα πάντα

Τα τελευταία χρόνια, η Ευρώπη έχει γίνει μάρτυρας μιας σημαντικής αναδιάταξης στην αγορά αυτοκινήτου λόγω των ηλεκτρικών που προέρχονται από την Κίνα. Κάτι που θα αρχίσει να γίνεται όλο και πιο αισθητό.

Πρόσφατα στοιχεία αναφέρουν ότι ένα σε κάθε πέντε ηλεκτρικά οχήματα στη Δυτική Ευρώπη κατασκευάζεται στην Κίνα, με την Tesla να προηγείται στην αγορά.

Κορυφαία κινεζικά εμπορικά σήματα, όπως η MG της SAIC, έχουν καταφέρει να κερδίσουν σημαντικό μερίδιο αγοράς. Ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τα μοντέλα τους, όπως το MG4 και το MG ZS, να ξεχωρίζουν.

Εκπληκτικό είναι ότι πλέον διάσημες ευρωπαϊκές και ιαπωνικές εταιρείες , συμπεριλαμβανομένων των BMW, Dacia, Citroen, Honda, Smart και Tesla, στρέφονται προς την Κίνα για τα νέα τους μοντέλα.

Παρ’ όλα αυτά, πολλές κινεζικές μάρκες, όπως η Nio, η Ora, η BYD, η Zeekr, η MG, η Polestar κ.α., έχουν σημειώσει εντυπωσιακά άλματα προόδου.

Με την ευρωπαϊκή μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση, η κινεζική παρουσία στην αγορά συνεχίζει να αυξάνεται, τονίζοντας τη σημασία της Κίνας στη δυναμική, τον ανταγωνισμό και το μέλλον της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αυτά τα έχεις διαβάσει;

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Καλημέρα κε Κάκκαβα,

    Πολύ ωραίο άρθρο.
    Οντως γίνεται χαμός σε μεγάλα κανάλια στο you tube για τις άριστες κριτικές που πάιρνουν τα κινέζικα
    ηλεκτρικά. Είναι πιο μπροστά από τους ευρωπαίους και πιο vfm από την Tesla.
    To εντυπωσιακό είναι ότι είναι πολύ καλά σχεδιασμένα εξωτερικά και ΠΙΟ ΚΑΛΑ σχεδιασμένα στο εσωτερικό.

    Ακόμα και τα απλά MG. BYD, έχουν πιο χορταστικό διακόσμο στο εσωτερικό τους, πιο περίτεχνα υλικά και ταμπλώ
    από τα mini ευρωπαικά.

    Ειδικά το XPENG P7 θα κάνει πάταγο στην Δύση όταν έρθει , παίρνει τις πιο καλές κριτικές που υπάρχουν
    και με ένα εντυπωσιακότατο design που είναι διαχρονικό και ευρωπαικό θα λέγαμε.

    Σε σχετικό ντοκιμαντέρ της Deutsche Welle (DW) στο You Tube , εξηγεί γιατί οι ευρωπαίοι και αμερικανοί έχουν μείνει πίσω
    στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε σχέση με τους Κινέζους.

    ευχαριστώ
    Πέτρος Παναγόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!