NEA

«AΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2014» το Renault Clio!

car of the year in Greece 2014 (5)

Το νέο Renault Clio αναδείχθηκε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2014» για την Ελλάδα σε ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος.

Σε μία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, παρουσία του Υφυπουργού Ενέργειας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μάκη Παπαγεωργίου και του Υφυπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων κου Μιχάλη Παπαδόπουλου, οι δημοσιογράφοι μέλη του θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα», ψήφισαν ως «Αυτοκίνητο του 2014» το Renault Clio. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 10 αυτοκίνητα που είχαν περάσει κατά τη διαδικασία προεπιλογής (επίσης με ψηφοφορία) στην τελική φάση, από 19 νέα μοντέλα τα οποία παρουσιάστηκαν κατά το προηγούμενο 12μηνο στην ελληνική αγορά.

car of the year in Greece 2014 (3)Συγκεκριμένα, το νέο Renault Clio, κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα στο σύνολο των νέων μοντέλων που παρουσιάστηκαν στη χώρα μας το τελευταίο 12μηνο και ήρθε πρώτο με διαφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα υποψήφια μοντέλα, συγκεντρώνοντας 116 βαθμούς ενώ ακολούθησαν τα Skoda Octavia (98), Kia cee’d (55), Opel Adam (45), Ford B-Max (37), Mercedes-Benz CLA (32), Chevrolet Trax (29), Mitsubishi Space Star (25), Fiat 500L (23) και Toyota Auris (20).

Στην ψηφοφορία για την επιλογή του AYTOKINHTOY TOY 2014 συμμετείχαν 20 επαγγελματίες δημοσιογράφοι που ασχολούνται με την ενημέρωση του αυτοκινήτου στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, σ’ ένα μεγάλο αριθμό μέσων, έντυπων και ηλεκτρονικών (εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση, Internet, ραδιόφωνο). Το νέο Renault Clio επελέγη μέσα από την λίστα των 10 αυτοκινήτων που συμμετείχαν στην τελική φάση, τα οποία ξεχώρισαν μέσα από μία διαδικασία προεπιλογής, με ψηφοφορία, ανάμεσα σε 19 νέα μοντέλα που παρουσιάστηκαν στην ελληνική αγορά το τελευταίο 12μηνο.

car of the year in Greece 2014 (4)Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου. Εκ μέρους της TEOREN MOTORS, το βραβείο παρέλαβε ο Γενικός Διευθυντής κ. Γιάννης Ιακωβίδης, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τα μέλη της επιτροπής για τη σημαντική αυτή διάκριση, που αναδεικνύει την επενδυτική προσπάθεια του ομίλου της επιχειρηματικής οικογένειας του κ. Βασίλη Θεοχαράκη μέσα σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, αλλά και την ομάδα της TEOREN MOTORS που συνέβαλε στην κατάκτηση αυτού του βραβείου.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Ενέργειας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μάκης Παπαγεωργίου τόνισε στην ομιλία του την προσπάθεια που γίνεται για τη διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών, ώστε να προσφέρεται στον καταναλωτή η δυνατότητα επιλογής ανάλογα με τις ανάγκες του και το κόστος που τον συμφέρει. Τόνισε δε ιδιαιτέρως την προσπάθεια που γίνεται για διεύρυνση της χρήσης του φυσικού αερίου ως καυσίμου και στα αυτοκίνητα, όπως σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, λόγω των περιβαλλοντικών πλεονεκτημάτων και του χαμηλού κόστους του συγκεκριμένου καυσίμου. Ανέφερε, τέλος, ότι μετά τα εγκαίνια του πρώτου σταθμού ανεφοδιασμού με φυσικό αέριο στη Θεσσαλονίκη, υπάρχει πρόγραμμα δημιουργίας και άλλων σταθμών, με στόχο να φτάσουν τους 15 μέσα στο 2014. Διευκρινίζεται ότι η εγκατάσταση τέτοιων σταθμών διευκολύνεται από το γεγονός  ότι μπορεί να πραγματοποιείται και σε ήδη υπάρχοντα πρατήρια υγρών καυσίμων, με εγκατάσταση αντλιών φυσικού αερίου με τη βοήθεια της ΔΕΠΑ.

Ο θεσμός «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» αποφάσισε φέτος να δώσει ειδικό Βραβείο Οδικής Ασφάλειας στις εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ.κ. Κατερίνα Θεοδοσέλη από τη Ρόδο και Δώρα Γκουτζιαμάνη από τις Σέρρες, για το εκπαιδευτικό τους έργο στον τομέα της κυκλοφοριακής αγωγής. Το βραβείο απένειμε ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε ότι η οδική ασφάλεια αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της ανανέωσης του στόλου των αυτοκινήτων για τη μείωση των ατυχημάτων, τονίζοντας ότι το υπουργείο έχει ήδη έρθει σε διαβούλευση με το υπουργείο Οικονομικών ώστε να παραταθεί το μέτρο της απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων και για το έτος 2014. Επίσης, αναφορικά με το θέμα των διοδίων, υπογράμμισε ότι γίνεται προσπάθεια για αναλογικότερη κατανομή μεταξύ τέλους και διανυόμενης απόστασης, καθώς έχει αποδειχθεί πως η χρήση παραπλεύρων οδών οδηγεί, ανάμεσα σε άλλα, και στην αύξηση ατυχημάτων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκαν επίσης τιμητικά βραβεία στον δημοσιογράφο και πρώην βουλευτή Άρη Σταθάκη για τη συνολική του προσφορά στον τομέα της οδικής ασφάλειας και στον κ. Γιάννη Κοντέλλη ως εκπρόσωπο της οικογένειας που δημιούργησε στις αρχές του 20ού αιώνα την μακροβιότερη αντιπροσωπεία εισαγωγής αυτοκινήτων στην Ελλάδα, η τέταρτη γενιά της οποίας εξακολουθεί και σήμερα να δραστηριοποιείται στον κλάδο.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!