NEA

Νέο Kia Sportage: Το «Αυτοκίνητο του 2023» για την Ελλάδα

Το SUV της Kia, το Sportage, είναι το «Αυτοκίνητο του 2023» για την Ελλάδα, όπως προέκυψε από την ψηφοφορία των εκλεκτόρων του θεσμού του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς για την Ελλάδα».

Το Kia Sportage που είναι διαθέσιμο με ήπια υβριδική υποβοήθηση, ως πλήρως υβριδικό αλλά και ως plug-in υβριδικό, έλαβε συνολικά 399 βαθμούς, ενώ στη δεύτερη θέση, με 276 βαθμούς, βρέθηκε το Opel Astra.

Στην τρίτη θέση της σχετικής κατάταξης ισοβάθμησαν η BMW X1 και Peugeot 308 με 258 βαθμούς, ενώ την πρώτη πεντάδα έκλεισε το DS 4 με 239 βαθμούς. Ακολούθησαν τα Toyota Yaris Cross (226 βαθμοί), Dacia Jogger (218), Alfa Romeo Tonale (214), Hyundai Ioniq 5 (211) και Skoda Fabia (201 βαθμοί).

Η έκπληξη της εκδήλωσης ήταν η παρουσία του Έλληνα σχεδιαστή αυτοκινήτων Σωτήρη Κωβού, του διεθνούς φήμης συμπατριώτη μας, οποίος μίλησε για τα επιτεύγματα της ειδικότητάς του και θύμισε με παραστατικό τρόπο πως εξελίσσονται τα αυτοκίνητα από την αρχική έμπνευση/ιδέα μέχρι την τελική παραγωγή τους.

Υπενθυμίζεται πως τα μέλη του δημοσιογραφικού θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα», είχαν συγκεντρωθεί στο Αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων, στις 5 Δεκεμβρίου 2022, όπου οδήγησαν για μια ακόμη φορά και τα 10 υποψήφια νέα μοντέλα της τελικής φάσης: Alfa Romeo Tonale, BMW X1, Dacia Jogger, DS 4, Hyundai Ioniq 5, Kia Sportage, Opel Astra, Peugeot 308, Skoda Fabia,Toyota Yaris Cross.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!