NEAPINED

Το νέο Hyundai Kona είναι το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024»

Το νέο Hyundai Kona κατάφερε σήμερα να κατακτήσει το μεγαλύτερο ελληνικό βραβείο αυτοκινήτου και  να ανακηρυχθεί σε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα 2024».  

Στην τελική εκδήλωση του 17-ετούς πλέον ανεξάρτητου δημοσιογραφικού θεσμού, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην πίστα των Μεγάρων, παρουσία του Προέδρου του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), Γιώργου Βασιλάκη, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των δημοσιογράφων του ειδικού τύπου/μελών του θεσμού.

Το παρών έδωσαν στελέχη εταιρειών της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου, επιλεγμένοι εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών, καθώς και δημοσιογράφοι του αυτοκινήτου και της μοτοσυκλέτας.

Το Hyundai Kona συγκέντρωσε συνολικά 391 βαθμούς, έναντι 326 του Jeep Avenger και 305 του MG4, τα οποία ακολούθησαν το Κορεατικό SUV στο βάθρο. Την πρώτη πεντάδα έκλεισαν τα MG ZS και Peugeot 408, με 252 και 249 βαθμούς αντίστοιχα. Η τελική κατάταξη έχει ως εξής:

Hyundai Kona391 βαθμοί
Jeep Avenger326 βαθμοί
MG4305 βαθμοί
MG ZS252 βαθμοί
Peugeot 408249 βαθμοί
Renault Austral222 βαθμοί
Kia Niro212 βαθμοί
Nissan X-Trail207 βαθμοί
Citroen C4 X200 βαθμοί
Honda Civic e:HEV184 βαθμοί
Dacia Spring152 βαθμοί
Υπενθυμίζεται ότι μέλη του Συλλόγου “Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα” είναι 27 έμπειροι δημοσιογράφοι του ελληνικού ειδικού Τύπου. Κάθε δημοσιογράφος είχε στη διάθεσή του 100 βαθμούς για να απονείμει στα υποψήφια μοντέλα – που φέτος λόγω ισοψηφίας ήταν 11 – δίνοντας ως μέγιστη βαθμολογία το 20 και ως ελάχιστη το 5. Η τελική βαθμολογία για την ανάδειξη του νικητή διαμορφώθηκε σταδιακά, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, καθώς οι ψήφοι των 27 μελών ανακοινώνονταν μία προς μία, με αλφαβητική σειρά.

Ο Νίκος Μαρινόπουλος ήταν ανάμεσα στους 27 δημοσιογράφους που ψήφισαν. Έδωσε 12 βαθμούς στο Hyundai Kona λόγω της ολοκληρωμένης γκάμας του μοντέλου που προσφέρει ποικιλία κινητήρων, πολύ καλό εξοπλισμό και οικογενειακούς χώρους. Από 10 βαθμούς έδωσε στο Renault Austral ως μια πιο ακριβή αλλά ολοκληρωμένη λύση στα μεγαλύτερα SUV και στο Honda Civic για τον οδηγοκεντρικό υβριδικό χαρακτήρα του. Στην άλλη μεριά της πλάστιγγας έβαλε από 10 βαθμούς σε δύο ηλεκτρικά, στο Jeep Avenger που έχει και το πλεονέκτημα της συμβατικής έκδοσης και στο MG4 που αποτελεί μία ευχάριστη, κινεζικής κατασκευής, έκπληξη. Στη συνέχεια έδωσε από 9 βαθμούς στο (alter ego του Kona) Kia Niro, στο εξαιρετικό (αλλά εξεζητημένο) Nissan X-Trail και στο κομψό (αλλά ιδιαίτερο) Peugeot 408. Τέλος, από 7 βαθμούς έδωσε στο άνετο (αλλά πολύ ιδιαίτερο) Citroen C4 X, στο πολύ καλό (αλλά ακριβό) Dacia Spring και στο φτηνότερο (αλλά αδιάφορο οδηγικά) SUV της αγοράς, το MG ZS.

Το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» ευχαριστεί για άλλη μια φορά ιδιαιτέρως τον κ. Χρήστο Αναστασιάδη για την ευγενική, όπως πάντα, παραχώρηση του χώρου του Αυτοκινητοδρομίου Μεγάρων, τόσο για την οδήγηση των 11 υποψηφίων μοντέλων από τα μέλη του θεσμού την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, όσο και για την τελετή απονομής. Αξίζει να σημειωθεί ότι της εκδήλωσης, η οποία είχε την υποστήριξη των ελαστικών “Continental” και της οινοποιίας “La tour Melas”, προηγήθηκε αγώνας δεξιοτεχνίας στην πίστα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του ΠΑΣΥΔΑΜ.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!