NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στο φετινό «Goodwood Festival of Speed».

Γνωστό και ως FoS (Festival of Speed), πρόκειται για το ετήσιο φεστιβάλ ταχύτητας που λαμβάνει χώρα στην Αγγλία, στην οικία Goodwood, στο δυτικό Sussex.

fos preview 2014 (2)To Goodwood House βρίσκεται νότια της Βρετανίας και εκεί κατοικοεδρεύουν οι δούκες του Richmond. H ευρύτερη περιοχή έχει καθιερωθεί εδώ και δεκαετίες για σπορ εκδηλώσεις (το μέρος είναι γνωστό για το χρήμα που «τρέχει» τόσο στα γήπεδα του γκολφ, του κρίκετ, όσο και στον διάσημο ιππόδρομο Goodwood Racecourse), με αποκορύφωμα το φεστιβάλ ταχύτητας (διόλου τυχαίο μιας και στην ίδια περιοχή υπάρχει το αρχηγείο της Rolls-Royce Motor Cars.).

fos preview 2014 (13)Πλέον, το FoS -που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα 26-29 Ιουνίου- δεν συγκεντρώνει μόνο κλασικά μοντέλα και αντίκες, αλλά έχει καθιερωθεί σαν ένα τόπο επίδειξης ισχύος για τις αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσιάζοντας από απλές σπορ εκδόσεις, αγωνιστικά, μοτοσικλέτες, supercars, ιδιοκατασκευές, μέχρι και αεροκατασκευές! Μάλιστα, την τριήμερη εκδήλωση τιμούν περίπου 180.000 επισκέπτες που περνούν την πύλη του Λόρδου Μαρτς.

Η Peugeot θα παρουσιάζει μία επετειακή έκδοση του 208 GTI αποδίδοντας φόρο τιμής στα 30 χρόνια που πέρασαν από την χρονιά που κυκλοφόρησε το θρυλικό 205 GTI. Μία άλλη γαλλική εταιρία, η Citroen, θα αποκαλύψει το νέο C4 Cactus καθώς και το C1 επί βρετανικού εδάφους, ενώ θα γιορτάσει τα 80 χρόνια από την εποχή του Traction Avant, το μοντέλο που από το 1934 εισήγαγε την κίνηση στον μπροστινό άξονα.

Ανεβάζοντας ρυθμούς, η Bentley θα γιορτάσει την πρώτη της εντός έδρας νίκη μετά από 84(!) χρόνια, ενώ παράλληλα θα παρουσιάσει την Continental GT3-R με τα 580 άλογα. Η προσοχή θα στραφεί σε ένα πιο αλανιάρικο μοντέλο, το νέο Ford Mustang που με τον δίλιτρο Ecoboost έχει άλλη πλέον προοπτική. Θα δούμε την κουπέ καθώς και την ανοιχτή έκδοση, ενώ ενδιαφέρον θα έχουν και τα νέα Fiesta με την ισχυρότερη εκδοχή του 1.0 Ecoboost.

Από την Αυστρία και το tuning show του Wörthersee, το VW GTI Roadster θα ταξιδέψει για το βρετανικό του ντεμπούτο για να εντυπωσιάσει με ότι βρίσκεται κάτω από το καπό του και τον 3λιτρο VR6 με τα διπλά τούρμπο. Σε αντίθεση με το παραπάνω concept car, το Honda Civic Type-R βρίσκεται ένα βήμα πριν την παραγωγή με μία ακόμη εμφάνιση στο FoS πριν την τελική εμφάνιση στο Παρίσι, τον Οκτώβριο.

fos preview 2014 (31)Ο 31χρονος Daniel Sordo θα κάνει μερικές βόλτες στον περίγυρο με το  Hyundai i20 WRC, το αγωνιστικό της κορεατικής εταιρίας που δείχνει να βελτιώνεται για να είναι φουλ ετοιμοπόλεμη από τη νέα σεζόν. Καυτό θα είναι το Infiniti Q50 Eau Rouge που θα βρίσκεται σε χέρια των ανθρώπων της Red Bull, ενώ αν ισχύσουν οι φήμες τότε ο δανεισμένος από το Nissan GT-R κινητήρας V6 3.8 θα αποδίδει κοντά στα 560 άλογα.

H Lexus θα επιδείξει το RC-F Coupe, η Mercedes-Benz πολλά κλασικά μοντέλα και ασημένια βέλη του παρελθόντος και διάφορα άλλα εμβληματικά αγωνιστικά. Μυστική κρατά την ταυτότητα των δύο μοντέλων που θα αποκαλύψει η McLaren αν και εικάζεται πως πρόκειται για την GT3 έκδοση της 650S καθώς και μια ειδική έκδοση από το τμήμα MSO (McLaren Special Operations).

RENAULT MEGANE III COUPE RENAULT SPORT NBI (D95 RS NBI) - TROPHY-R LIMITED EDITIONΑκούγεται πως η Nissan θα μεταφέρει το πρωτότυπο Concept 2020 VGT για μία εμφάνιση στο κοινό, η Alfa Romeo την φρεσκαρισμένη Giulietta Quadrifoglio Verde, η Audi το R8 LMX, η Ferrari την California T και η Renault το Megane RS 275 Trophy. Οι Porsche και Toyota θα δώσουν άρωμα από Le Mans με τα 919 Hybrid και TS040 αντίστοιχα, με αποκορύφωμα το κυρίαρχο τα τελευταία έτη Audi R18 e-tron.

Στο φετινό FoS θα παρευρεθεί και Damon Hill, παγκόσμιος πρωταθλητής στην F1 το 1996 και ένας από τους επτά που θα δώσουν το παρόν. Οι υπόλοιποι είναι οι Jenson Button, Emerson Fittipaldi, Lewis Hamilton, Kimi Räikkönen, Sir Jackie Stewart και John Surtees, ενώ παρουσία θα έχουν και οι τωρινές ομάδες συμπεριλαμβανομένου των Red Bull, McLaren, Williams και Mercedes.

Koenigsegg One1 Geneva 2014 (15)Αρκετές Jaguar θα υπάρχουν, από τις αγωνιστικές D-type, XJS TWR και XJR-9 που θα έχουν συντροφιά τις F-Type R Coupé και XFR-S Sportbrake στην ανάβαση των περίπου δυόμιση χιλιομέτρων. Το Koenigsegg One:1 δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το φεστιβάλ ταχύτητας με τους Σουηδούς να διατείνονται πως πρόκειται για το ταχύτερο τετράτροχο στον πλανήτη με τελική 439 χλμ./ώρα. Αυτό που μένει είναι να το αποδείξουν και στην πράξη, για ένα hypercar με αναλογία ίππων/κιλό (1/1) καλύτερη από των McLaren P1, LaFerrari, Porsche 918 Spyder, ακόμη και της ανυπέρβλητης Bugatti Veyron Super Sport που διατηρεί το ρεκόρ.

Sebastien Loeb test Peugeot 208 T16 Pikes PeakΜιας και μιλάμε για ρεκόρ, ο απίστευτος ρέκορμαν Sebastian Loeb ενδέχεται να δώσει το παρόν με στόχο να καταρρίψει την επίδοση των 41,6 δλ. της ανάβασης που διατηρεί από το 1999 o Nick Heidfield με το McLaren-Mercedes F1. Με αφορμή την επιστροφή της στο Ντακάρ η Peugeot θα παρουσιάσει το 2008 DKR ενώ θα έχει πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε το βάρος του προσθιοκίνητου αγωνιστικού με τους τεράστιους τροχούς. Ολοκληρώνοντας, να πούμε πως τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από όσα θα δούν όσοι τυχεροί βρεθούν στο φετινό Goodwood of Festival. Και αν δεν μπορείτε φέτος, κάποια στιγμή αξίζει να το προγραμματίσετε στο μέλλον…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!