NEA

Nissan, σιγοψήνεται το νέο «Almera»!

Nissan-Invitation_Concept_2012_0456 (2)

Το νέο hatch της Nissan στην μικρομεσαία κατηγορία θα κάνει πρεμιέρα το ερχόμενο φθινόπωρο στο Παρίσι με τις πωλήσεις να ξεκινούν την ίδια περίοδο…

Το νέο μικρομεσαίο της Nissan βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της εξέλιξης του και μερικούς μήνες προτού κάνει την εμφάνισή του στην μικρομεσαία κατηγορία κόντρα σε παραδοσιακά μοντέλα (π.χ. τα Hyundai i30Kia cee’dToyota AurisSeat LeonVW Golf κ.α.) αλλά και νεοφερμένα όπως το Skoda Rapid Spaceback.

Nissan-Invitation_Concept_2012_0456 (1)Όπως και να ‘χει οι άνθρωποι της Nissan έχουν αρκετή δουλειά μιας και το Micra έχει ήδη ανανεωθεί, το νέο Note κάνει τα πρώτα του βήματα στην αγορά (προσεχώς και η σχετική δοκιμή) ενώ από την άνοιξη θα ξεκινήσει η διάθεση και των νέων X-Trail και Qashqai. Ανεξαρτήτως αν θα επιστρέψει η ονομασία Almera, το επερχόμενο μικρομεσαίο Nissan σχεδιαστικά θα υιοθετεί στοιχεία από το Note και λιγότερο από το νέο Qashqai. Από το Note θα προέρχονται και διάφορα στοιχεία για το εσωτερικό όπως το τεχνολογικό πακέτο Safety Shield με το περιμετρικό πακέτο ελέγχου από κάμερες.

Η γκάμα των κινητήρων θα προέρχεται από το Qashqai και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την βενζινοκίνητη τούρμπο έκδοση 1.2 με 110 PS καθώς και μια ντίζελ 1.5 με πράσινο προφίλ που θα ανταγωνίζεται το Golf BlueMotion. Πέρα όμως από τις νορμάλ εκδόσεις οι Ιάπωνες έχουν σχέδια και για πιο καυτές Nismo που θα εξοπλίζονται με αναβαθμισμένο 1.600άρη που θα αποδίδει 215 PS για να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το εφάμιλλο KIA pro_cee’d GT έως και τα VW Golf GTi ή το Ford Focus ST. Μάλιστα, θα υπάρξει και Nismo έκδοση για το Qashqai!

Το νέο Nissan Almera δεν θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο στο Sunderland λόγω συνωστισμού (εκεί φτιάχνονται διάφορα, από τα νέα Qashqai, Note, Juke, Leaf μέχρι και το επερχόμενο Infiniti Q30) και μετακομίσει στο εργοστάσιο της εταιρίας στην Βαρκελώνη δίπλα στα Pathfinder, Navara και NV 200 με την παραγωγή να ξεκινά τον Ιούλιο του 2014, σύμφωνα με την Automotive News. Σύμφωνα, πάντως, με την τελευταία οι πιθανότητες να διατηρηθεί η ονομασία Almera είναι ελάχιστες καθώς θα προτιμηθεί κάποια άλλη εντελώς νέα όπως και το προφίλ του νέου Nissan.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!