NEA

Τόκιο-Λος Άντζελες με αλερετούρ!

Tokyo-LA auto motor show

Αυτή που πέρασε ήταν μία εβδομάδα με το ενδιαφέρον στραμμένο στις δύο άκρες του Ειρηνικού και τα μοντέλα που παρουσιάστηκαν στις δύο κοσμοπολίτικες πόλεις…

Από την μια είχαμε την έκθεση αυτοκινήτου στο Τόκιο (23/11-1/12) με αρκετά κυρίως πρωτότυπα μοντέλα και από την άλλη του Λος Άντζελες (22/11-1/12) με περισσότερες πρεμιέρες μοντέλων παραγωγής. Με μία μόλις ημέρα διαφοράς οι δύο εκθέσεις είχαν και αρκετά κοινά εκθέματα όπως την Porsche Macan (στην φωτογραφία η Maria Sharapova, η γνωστή πρώην τενίστρια σε ρόλο πρέσβειρας της γερμανικής εταιρίας) που αργότερα θα δούμε και δίλιτρη έκδοση (σε άλλες εποχές θα γέμιζε ο τόπος από δαύτη), τη νέα γενιά ΜΙΝΙ (σχεδιαστικά δίχως εκπλήξεις, τεχνολογικά με νέους 3κύλινδους τούρμπο) και την Jaguar F-Type Coupe (ένα από τα ομορφότερα των τελευταίων ετών).

Στο Τόκιο των εντυπώσεων είδαμε το Honda Vezel στο οποίο θα βασίζεται το μίνι CR-V που θα δούμε τέλη 2014,  τα πρωτότυπα Mitsubishi, το υπεραποδοτικό Volkswagen Twin Up!, μάθαμε για τον τούρμπο του NSX, το ενδιαφέρον Motiv της Yamaha, τα στιλάτα Nissan IDX και Kode9, το πρώτο -έστω και concept- Lexus με τούρμπο, το ταχύτατο Nissan GT-R Nismo μαζί με το BladeGlider, το Toyota FCV, το Lexus RC, τα πρωτότυπα Daihatsu Kopen, την Porsche Panamera Turbo S, την τριπλέτα των Suzuki και διάφορα άλλα περίεργα. Σημαντική ήταν η ανακοίνωση της Honda για τους νέας γενιάς VTEC TURBO.

Περίπου 9.000 χιλιόμετρα ανατολικότερα από την χώρα… του Ανατέλλοντος Ηλίου, στην έκθεση του Λος Άντζελες έκαναν ντεμπούτο η Porsche Macan, το ΜΙΝΙ και η Jaguar F-Type Coupe που προείπαμε, το Subaru WRX με 272 άλογα, η όχι και τόσο πρωτότυπη Mercedes GLA AMG, το Hyundai Tucson Fuel Cell μαζί με το συγγενές τεχνολογικά Honda FCV Concept, η «παιχνιδιάρικη» Mercedes AMG Vision Gran Turismo μαζί με την τελευταία SLS AMG και την S65 AMG V12, το πρωτότυπο Subaru Legacy, η ανοιχτή BMW 4 Convertible, το οικολογικό Ford Fusion Energi Study, το Nissan Juke Nismo RS, η Cadillac Escalade, το φρεσκαρισμένο Lexus CT200h και διάφορα άλλα μοντέλα με ασχημότερο όλων των Youabian Puma που μοιάζει -και είναι- σαν αστείο!

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!